Reteta zilei: Chifle cu seminte de susan

Printeaza

Chifle cu seminte de susan din: apa calda, lapte cald, drojdie uscata, zahar, ou, faina, sare, unt, seminte de susan.

 

Ingrediente: 

  • 1 cana apă caldă
  • ¼ cana lapte cald
  • 2 ½ lingurițe drojdie uscată
  • 3 linguri de zahăr
  • 1 ou
  • 3 cani făină
  • 1 ½ lingurita de sare
  • 3 linguri unt, moale
  • 1 ou, batut
  • semințe de susan

 

Mod de preparare:

În mixer, combinați apă, lapte, zahăr, drojdie. Lasati deoparte 5 minute.

Se incorporeaza făina și oul. Combinați bine, amaestecand timp de 8 minute.

Chifle cu seminte de susan

Lasati la dospit timp de 1 oră. Formați apoi 8-9 chifle.

Asezati intr-o tava pe hartie de copt si lasati la dospit inca o oră într-o zona caldă.

Chifle cu seminte de susan

Ungeti cu ou si presarati semintele de susan.

Se încălzește cuptorul la 200C. Coaceți 15 minute.

Scoateți din cuptor și lasati sa se răceasca.

Chifle cu seminte de susan

Chifle cu seminte de susan

Chifle cu seminte de susan

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Chifle cu iaurt

Chifle cu iaurt din: faina, praf de copt, iaurt, sana, oua, ulei, sare, susan, mac. Ingrediente: 850 g făină albă de grâu 2 pliculeţe praf de copt 500 g iaurt 3,5% 200 g sana 2 ouă 60 ml ulei de măsline 2 linguriţe sare susan mac ou bătut   Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele în […]

 

 

Chifle umplute cu bacon si mozzarella

Chifle umplute cu bacon si mozzarella

Chifle umplute cu bacon si mozzarella din: chifle, oua, bacon, mozzarella, lapte, cascaval, verdeata, sare. Ingrediente: 3 chifle 3 ouă 3 felii de bacon mozzarella 1 pahar cu lapte caşcaval ras verdeaţă sare   Mod de preparare: Scobeşte chiflele, înmoaie-le în lapte, apoi aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune în fiecare chiflă puţină […]

 

Chifle umplute cu sunca si telemea

Chifle umplute cu sunca si telemea

Chifle umplute cu sunca si telemea din: chifle, telemea de vaca, ou, smantana, sunca, piper. Ingrediente: 2-3 chifle 150 g telemea de vacă 1 ou 1 lingură smântână 70 g şuncă presată piper negru măcinat   Mod de preparare: Fiecărei chifle i se taie un capac (care se păstrează) şi i se scoate miezul. Se amestecă […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.