Chifle cu iaurt din: faina, praf de copt, iaurt, sana, oua, ulei, sare, susan, mac. Ingrediente: 850 g făină albă de grâu 2 pliculeţe praf de copt 500 g iaurt 3,5% 200 g sana 2 ouă 60 ml ulei de măsline 2 linguriţe sare susan mac ou bătut Mod de preparare: Se amestecă toate ingredientele în […]
Reteta zilei: Chifle cu seminte de susan
PrinteazaChifle cu seminte de susan din: apa calda, lapte cald, drojdie uscata, zahar, ou, faina, sare, unt, seminte de susan.
Ingrediente:
- 1 cana apă caldă
- ¼ cana lapte cald
- 2 ½ lingurițe drojdie uscată
- 3 linguri de zahăr
- 1 ou
- 3 cani făină
- 1 ½ lingurita de sare
- 3 linguri unt, moale
- 1 ou, batut
- semințe de susan
Mod de preparare:
În mixer, combinați apă, lapte, zahăr, drojdie. Lasati deoparte 5 minute.
Se incorporeaza făina și oul. Combinați bine, amaestecand timp de 8 minute.
Lasati la dospit timp de 1 oră. Formați apoi 8-9 chifle.
Asezati intr-o tava pe hartie de copt si lasati la dospit inca o oră într-o zona caldă.
Ungeti cu ou si presarati semintele de susan.
Se încălzește cuptorul la 200C. Coaceți 15 minute.
Scoateți din cuptor și lasati sa se răceasca.
Chifle cu seminte de susan
Pofta buna!
poate iti place si:
Chifle umplute cu bacon si mozzarella
Chifle umplute cu bacon si mozzarella din: chifle, oua, bacon, mozzarella, lapte, cascaval, verdeata, sare. Ingrediente: 3 chifle 3 ouă 3 felii de bacon mozzarella 1 pahar cu lapte caşcaval ras verdeaţă sare Mod de preparare: Scobeşte chiflele, înmoaie-le în lapte, apoi aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Pune în fiecare chiflă puţină […]
Chifle umplute cu sunca si telemea
Chifle umplute cu sunca si telemea din: chifle, telemea de vaca, ou, smantana, sunca, piper. Ingrediente: 2-3 chifle 150 g telemea de vacă 1 ou 1 lingură smântână 70 g şuncă presată piper negru măcinat Mod de preparare: Fiecărei chifle i se taie un capac (care se păstrează) şi i se scoate miezul. Se amestecă […]
Pofta buna!