Reteta zilei: Chifle cu stafide
PrinteazaChifle cu stafide din: faina, apa, lapte praf, zahar de pudra, sare, drojdie, ou, unt nesarat, amestec de condimente, stafide.
Ingrediente:
- 15g faina
- 75g de apa
- 240g faina
- 15g lapte praf
- 40g pudra de zahăr
- 3g sare
- 5g drojdie
- 1 ou
- 85g apa calda
- 20g unt nesarat moale
- 5g amestec de condimente
- 60g stafide
Ingrediente pasta alba:
- 20g faina
- 9g pudra de zahar
- 18g de apa
Ingrediente glazura:
- 20g pudra de zahar
- 20g de apa
Mod de preparare:
Intr-o cratita potrivita puneti 15g faina si 75g de apa la foc mic si amestecati bine cu un.
Acesata va ingrosa pana se va forma o pasta translucida. Lasati apoi sa se raceasca la temperature camerei.
Intr-un castron se amesteca faina, laptele praf, zaharul, sarea, drojdia uscata și condimentle mixte.
Intr-un castron bateti oul folosind o furculița, apoi jumatate il turnati peste ingredientele uscate. Apoi se adauga untul, apa calda si amestecul de apa cu faina fiert mai devreme.
Folosind o lingura se amesteca totul pana se formeaza un aluat lipicios. Framantati apoi aluatul cel putin 10 minute. Intindeti aluatul și așezați stafidele pe partea de sus a acestuia.
Impreunati aluatul si mai framantati astfel incat stafidele sa se raspandeasca uniform. Așezați aluatul inapoi in bol.
Acoperiți vasul și lasați sa creasca timp de aproximativ o ora.
Dupa ce aluatul a crescut, se presara faina pe o suprafața de lucru si se intinde aluatul.
Apoi, cu ajutorul unui cuțit, se imparte in 6 parți egale și se formeaza 6 chifle.
Puneti chiflele intr-o tava de copt in care ati intins o foaie de copt.
Acoperiti cu folie alimentara si lasati langa cuptor aproximativ 45 de minute. Se incalzește cuptorul la 200 C.
Dupa ce chiflele au crescut scoateți folia.
Intr-un castron mic combinati zaharul, faina și apa si amestecati cu o lingura sa nu se formeze cocoloase.
In oul ramas se adaugă 1 lingurița de apa cupa si amestecati bine.
Cu ajutorul unei pensule ungeti partea de sus a chiflelor. Formati pe chifle cate o cruce si umpleti cu pasta.
Coaceti chiflele 15 minute. Intre timp chiflele faceti glazura. Puneti apa și zaharul
Intr-o cratiță și se incalzeșc si se amesteca pana se ce topeste zaharul, 1-2 minute. Lasati sa se raceasca.
Dupa ce ati scos chiflele din cuptor lasați-le pe tava sa se raceasca cel putin 10 minute, apoi ungeti cu glazura si serviti.
Chifle cu stafide
Pofta buna!
Hmmmm, nu stiu ce sa zic despre chiftele astea cu stafide
Arata foarte bine chiflele astea. Merge perfect cu un gratar