Reteta zilei: Chifle cu susan

Printeaza

Chifle cu susan din: faina, lapte, apa, drojdie, unt, zahar, sare, ou, seminte de susan.

Ingrediente: Chifle cu susan

  • 2 1/2 cani de faina
  • 1/2 cană de lapte
  • 1/4 cană apă
  • 1 linguriță drojdie uscată
  • 1 lingura unt
  • 1 lingură zahăr
  • 1 ou
  • 3/4 linguriță sare
  • 1 ou batut
  • semințe de susan

Mod de preparare:

Într-o cratiță, încălziți laptele, apa, untul și zahărul. Se ia de pe foc, se dizolvă drojdia și se lasă să stea aproximativ 10 minute. Se toarnă amestecul într-un bol mare.
Adăugați sare și amestecați oul. Se amestecă treptat făina. Frământați aproximativ 8 minute. Împărțiți aluatul în 6 bucăți.

Chifle cu susan
Formați bucățile de aluat în rondele. Așezați rondele pe o foaie de copt, intr-o tava. Acoperiți și lăsați să crească într-un loc cald timp de 30 de minute.

Chifle cu susan
Preîncălziți cuptorul la 190C.
Ungeti ușor bilele crescute cu ou, presărați semințe de susan.
Coaceți timp de 15-17 minute.
Lasati sa se raceasca si serviti.

Chifle cu susan

Chifle cu susan

Chifle cu susan

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.