Reteta zilei: Chifle cu susan
PrinteazaChifle cu susan din: faina, lapte, apa, drojdie, unt, zahar, sare, ou, seminte de susan.
- 2 1/2 cani de faina
- 1/2 cană de lapte
- 1/4 cană apă
- 1 linguriță drojdie uscată
- 1 lingura unt
- 1 lingură zahăr
- 1 ou
- 3/4 linguriță sare
- 1 ou batut
- semințe de susan
Mod de preparare:
Într-o cratiță, încălziți laptele, apa, untul și zahărul. Se ia de pe foc, se dizolvă drojdia și se lasă să stea aproximativ 10 minute. Se toarnă amestecul într-un bol mare.
Adăugați sare și amestecați oul. Se amestecă treptat făina. Frământați aproximativ 8 minute. Împărțiți aluatul în 6 bucăți.
Formați bucățile de aluat în rondele. Așezați rondele pe o foaie de copt, intr-o tava. Acoperiți și lăsați să crească într-un loc cald timp de 30 de minute.
Preîncălziți cuptorul la 190C.
Ungeti ușor bilele crescute cu ou, presărați semințe de susan.
Coaceți timp de 15-17 minute.
Lasati sa se raceasca si serviti.
Chifle cu susan
Pofta buna!