Reteta zilei: Chiftea invelita in bacon
PrinteazaChiftea invelita in bacon din: unt, ceapa, usturoi, telina vita vitel, porc, oua, pesmet, patrynjel, busuioc, cimbru, sare, piper, sos worcestershire, sos chili, bacon.
Ingrediente:
- 2 linguri unt
- 1/2 ceasca ceapa tocata
- 2 catei de usturoi, zdrobit
- 50g telina tocata
- 450g carne de vita tocata
- 225g carne tocata de vitel
- 225g carne tocata de porc
- 2 oua
- 50g pesmet
- 15g patrunjel proaspat tocat
- 2 linguri busuioc tocat
- 1 linguriță cimbru uscat
- sare si piper
- 30ml sos Worcestershire
- 60ml sos chili
- 6 felii de bacon
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 180 ° C. Se topește untul intr-o tigaie mica la foc mic.
Se adauga ceapa, usturoiul si telina si gatiti, amestecand ocazional, timp de 8-10 minute.
Opriti focul si lasati să se răcească ușor.
Într-un bol mare combina ceapa, usturoiul si telina cu toate celelalte ingrediente, cu excepția baconuui.
Formati o chiftea mare ovala.
Se transferă cu grijă într-o tavă de copt.
Inveliti in bacon si dati la cuptor timp de 1 oră, ungand ocazional cu lichidul din tava.
Se scoate din cuptor și se scurge grăsimea. Se lasă să se odihneasca timp de 10 minute.
Taiati si serviti.
Chiftea invelita in bacon
Pofta buna!
A iesit buna ? Asa arata bine, dar …