Reteta zilei: Chiftele de cartofi cu ceapa verde si coriandru
PrinteazaChiftele de cartofi cu ceapa verde si coriandru din: cartofi, usturoi, ceapa rosie, nuca, ceapa verde, coriandru, piper alb, sare, zahar, condimente pentru pui, ou, ulei.
Cartofii sunt o sursă importantă de fibre, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea constipației.
Conțin o gamă de vitamine B, cum ar fi vitamina B6 și vitamina B9 (acid folic), care ajută la menținerea sănătății sistemului nervos.
Cartofii sunt o sursă bogată de carbohidrați, care furnizează energie organismului. Conțin potasiu, un mineral important pentru menținerea sănătății inimii și a sistemului nervos.
Ingrediente:
- 2 cartofi curatati si taiati cuburi mici
- 1 cățel de usturoi
- 2 cepe rosii mici
- 1 nuca
- 1 fir ceapa verde tocata marunt
- 2 tulpini de coriandru tocat marunt
- ½ linguriță piper alb
- 1 linguriță de sare
- 1 linguriță de zahăr
- ½ lingurita condimente pentru pui
- 1 ou ușor bătut
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Intr-un mojar pisati usturoi, ceapa, condimente și nuca pana obtineti o pasta.
Gatiti pasta intr-o tigaie cu ulei catea minute si pastrati apoi deoparte.
Intr-un wok incalziti ulei si prajiti cartofii pana se rumenesc.
Transferati cartofii intr-un castron mare și pasati.
Adaugati pasta de condimente, ceapa verde și coriandrul și se amestecă bine.
Formati apoi chiftele, dati prin ou si prajiti in ulei incins timp de cate 2 minute pe fiecare parte.
Serviti calde.
Chiftele de cartofi cu ceapa verde si coriandru
Pofta buna!
promit ca incerc si eu chiftelele de cartofi