Reteta zilei: Chiftele cu mentă şi susan
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de chiftele cu menta si susan din: carne tocata de pui, ficatei de pui, ceapa verde, susan, pesmet, ghimbir si menta.
Inrgediente:
- 500 g carne tocată de pui
- 2 ficăţei de pui
- 1 legătură de ceapă verde
- 2 linguri cu susan
- 1 lingură cu pesmet
- 1/4 linguriţă cu ghimbir ras
- mentă
Mod de preparare:
Pune susanul într-o tigaie neunsă şi rumeneşte-l uşor la foc mic. Ai mare grijă să nu se ardă! Lasă-l să se răcorească pe o farfurie.
Separat, amestecă bine carnea tocată de pui cu ficăţeii de pui, ceapa înăbuşită separat şi pesmetul.
Din compoziţia astfel obţinută, modelează chiftele potrivit de mari şi înfige-le pe beţe de frigăruie. Tăvăleşte-le prin susanul rumenit, aşază-le într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi coace-le la cuptor, la foc mic, 30-40 de minute.
Serveşte chiftelele cu salată pregătită rapid dint r-o lămâie tăiată mărunt şi amestecată cu puţin ulei de măsline şi mentă tocată fin. Lasă la rece minimum 30 de minute.
Chiftele cu mentă şi susan
Poftă bună!
foarte bune chiftelele
Imi plac chiftelele astea, eu zic ca merita sa le incerc