Reteta zilei: Chiftele de curcan cu sos cald

Printeaza

Chiftele de curcan cu sos cald din: carne tocata de curcan, usturoi, busuioc, sare, ou, piper, pesmet, lapte, mozzarella, ulei de masline, sos marinara.

Ingrediente: Chiftele de curcan cu sos cald

  • 1 kg carne tocata de curcan
  • 2 căței de usturoi tocat
  • 1 linguriță de busuioc uscat
  • 1/2 linguriță sare
  • 1 ou
  • 1/8 linguriță piper negru măcinat
  • 1 cană pesmet
  • 1/4 cană de lapte
  • mozzarella tăiată cuburi
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • sos marinara, pentru servire

 

 

Mod de preparare:

Adaugati carnea într-un castron mare.

Se adaugă usturoiul tocat, busuiocul, sarea, piperul și oul.

Chiftele de curcan cu sos cald
Într-un castron separat, combinați pesmetul și laptele.

Adăugați amestecul de pesmet peste carne și amestecați până când totul este combinat.

Formați chiftele si apăsați cu degetul în jos pentru a face o gaură în fiecare chiftea in care puneti cate un mic cub de brânză, apoi omogenizati carnea astfel incat mozzarella sa nu se mai vada.

Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Gatiti chiftelele timp de aproximativ 15 minute.

Chiftele de curcan cu sos cald
Serviți cu sos marinara cald.

Chiftele de curcan cu sos cald

Chiftele de curcan cu sos cald

Chiftele de curcan cu sos cald

 

Pofta buna!

 

 

 


poate iti place si:

Chiftele caramelizate cu sos de soia

Chiftele caramelizate cu sos de soia

Chiftele caramelizate cu sos de soia din: naut, ceapa, usturoi, faina, zahar, sos de soia. Ingrediente: 300 g năut 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 legătură coriandru 40 g făină 200 g zahăr brun 100 ml sos de soia ghimbir   Mod de preparare: Se lasă la înmuiat peste noapte 300 g năut. Se fierbe […]

 

Chiftele de vinete cu branza/cascaval

Chiftele de vinete cu branza/cascaval

Chiftele de vinete cu branza/cascaval din: vinete, faina, oua, cascaval, ulei, sare.   Ingrediente: 1,5 kg vinete 150 g făină 3 ouă 100 g caşcaval/branza 150 ml ulei sare   Mod de preparare: Coci vinetele, apoi le cureţi şi le pui pe un tocător de lemn, să se scurgă bine. Le toci cu un cuţit de lemn, […]

 

 

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.