Chiftele caramelizate cu sos de soia din: naut, ceapa, usturoi, faina, zahar, sos de soia. Ingrediente: 300 g năut 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 legătură coriandru 40 g făină 200 g zahăr brun 100 ml sos de soia ghimbir Mod de preparare: Se lasă la înmuiat peste noapte 300 g năut. Se fierbe […]
Reteta zilei: Chiftele de curcan cu sos cald
PrinteazaChiftele de curcan cu sos cald din: carne tocata de curcan, usturoi, busuioc, sare, ou, piper, pesmet, lapte, mozzarella, ulei de masline, sos marinara.
- 1 kg carne tocata de curcan
- 2 căței de usturoi tocat
- 1 linguriță de busuioc uscat
- 1/2 linguriță sare
- 1 ou
- 1/8 linguriță piper negru măcinat
- 1 cană pesmet
- 1/4 cană de lapte
- mozzarella tăiată cuburi
- 2 linguri de ulei de măsline
- sos marinara, pentru servire
Mod de preparare:
Adaugati carnea într-un castron mare.
Se adaugă usturoiul tocat, busuiocul, sarea, piperul și oul.
Într-un castron separat, combinați pesmetul și laptele.
Adăugați amestecul de pesmet peste carne și amestecați până când totul este combinat.
Formați chiftele si apăsați cu degetul în jos pentru a face o gaură în fiecare chiftea in care puneti cate un mic cub de brânză, apoi omogenizati carnea astfel incat mozzarella sa nu se mai vada.
Încălziți uleiul de măsline într-o tigaie mare. Gatiti chiftelele timp de aproximativ 15 minute.
Chiftele de curcan cu sos cald
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftele de vinete cu branza/cascaval
Chiftele de vinete cu branza/cascaval din: vinete, faina, oua, cascaval, ulei, sare. Ingrediente: 1,5 kg vinete 150 g făină 3 ouă 100 g caşcaval/branza 150 ml ulei sare Mod de preparare: Coci vinetele, apoi le cureţi şi le pui pe un tocător de lemn, să se scurgă bine. Le toci cu un cuţit de lemn, […]
Pofta buna!