Chiftele de Porc Aromate cu Chimen și Mărar din: carne de porc, ou, pesmet, chimen, marar, sare, piper, ulei de masline. Această rețetă promite nu doar o experiență gustativă deosebită, ci și o masă echilibrată din punct de vedere nutrițional, fiind perfectă pentru o cină în familie sau ca parte a unui bufet la o […]
Reteta zilei: Chiftele de porc cu sos de chili
PrinteazaChiftele de porc cu sos de chili din: orez, frunze de limeta, carne de porc, ghimbir, lemongrass, coriandru, ceapa, fulgi de chili, sos de peste, sos de soia, suc de lamaie, zahar, ulei.
Ingrediente:
- 5 linguri orez
- 2 frunze de limeta
- 450 g carne de porc tocată
- 1 lingura ghimbir tocat
- 3 linguri lemongrass tocat
- ½ ceasca coriandru tocat
- ¼ ceasca ceapă tocata
- ½ lingurita fulgi de chili
- 2 linguri sos de peste
- 1 lingurita sos de soia
- 3 linguri suc de lămâie
- 1 lingura de zahar
- ulei pentru prajit
Mod de preparare:
Într-o tigaie mare, se adauga orezul si frunzele de limeta. Gatiti la foc mic pana se rumeneste. Lasati sa se raceasca si macinati.
Gatiti la foc mic pana se rumeneste. Lasati sa se raceasca si macinati.
Într-un castron mare, se adauga carnea de porc împreună cu toate ingredientele rămase și orezul macinat și se amestecă bine.
Formati chiftelute.
Intr-o tigaie adanca, incalziti ulei si prajiti chiftelele timp de aproximativ 5 minute.
Scurgeti pe prosoape de hartie si serviti cu sos de chili.
Chiftele de porc cu sos de chili
Pofta buna!
Chiftele de Porc Aromate cu Chimen și Mărar
Foarte bune chiftelele