Reteta zilei: Chiftele de porc cu sos de chili

Printeaza

Chiftele de porc cu sos de chili din: orez, frunze de limeta, carne de porc, ghimbir, lemongrass, coriandru, ceapa, fulgi de chili, sos de peste, sos de soia, suc de lamaie, zahar, ulei.

Ingrediente: 

  • 5 linguri orez
  • 2 frunze de limeta
  • 450 g carne de porc tocată
  • 1 lingura ghimbir tocat
  • 3 linguri lemongrass tocat
  • ½ ceasca coriandru tocat
  • ¼ ceasca ceapă tocata
  • ½ lingurita fulgi de chili
  • 2 linguri sos de peste
  • 1 lingurita sos de soia
  • 3 linguri suc de lămâie
  • 1 lingura de zahar
  • ulei pentru prajit

 

Mod de preparare:

Într-o tigaie mare, se adauga orezul si frunzele de limeta. Gatiti la foc mic pana se rumeneste. Lasati sa se raceasca si macinati.

Gatiti la foc mic pana se rumeneste. Lasati sa se raceasca si macinati.

Într-un castron mare, se adauga carnea de porc împreună cu toate ingredientele rămase și orezul macinat și se amestecă bine.

Formati chiftelute.

Intr-o tigaie adanca, incalziti ulei si prajiti chiftelele timp de aproximativ 5 minute.

Scurgeti pe prosoape de hartie si serviti cu sos de chili.

 

Chiftele de porc cu sos de chili

Chiftele_de_porc_cu_sos_de_chili_05

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Chiftele de Porc Aromate cu Chimen și Mărar

Chiftele de Porc Aromate cu Chimen și Mărar din: carne de porc, ou, pesmet, chimen, marar, sare, piper, ulei de masline. Această rețetă promite nu doar o experiență gustativă deosebită, ci și o masă echilibrată din punct de vedere nutrițional, fiind perfectă pentru o cină în familie sau ca parte a unui bufet la o […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bune chiftelele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.