Reteta zilei: Chiftele de pui cu ou si paine prajita

Printeaza

Chiftele de pui cu ou si paine prajita din: carne tocata de pui, ceapa, mere, ou, salvie, sirop de artar, rozmarin, usturoi, sare, piper, ulei de masline, ou, paine prajita, fresh de portocale.

Chiftele de pui cu ou si paine prajita

Chiftele de pui cu ou si paine prajita

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocata de pui
  • 1 ceapa, cuburi
  • 1 cana mere rase
  • 1 ou
  • ¼ cana salvie proaspata, tocata
  • 1 lingura de sirop de arțar
  • 1 lingurita de rozmarin uscat
  • 1 lingurita praf de usturoi
  • ½ lingurița de sare
  • piper macinat
  • 2 linguri ulei de masline
  • ou, paine prajita și fresh de portocale pentru servire

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie medie, sotati ceapa si amestecul de mere pe foc mare timp de aproximativ 3 minute. In același timp, adaugati toate celelalte ingrediente intr-un bol mare si se amesteca bine pentru a se combina.

Adaugati si amestecul de ceapa si mere sotate in bol. Amestecati din nou pana la omogenizare. Formati chiftelute potrivite.

Chiftele de pui cu ou si paine prajita

Incalziti 2 linguri de ulei de masline intr-o tigaie mare și adaugati chiftelutele. Cu ajutorul unei spatula aplatizati chiftelutele, formand in acest fel chiftelutele.

Gatiti cate 3-4 minute pe fiecare parte. Serviti cu ou, paine prajita și fresh de portocale.

Chiftele de pui cu ou si paine prajita

Chiftele de pui cu ou, paine prajita

Chiftele de pui cu ou si paine prajita

Pofta buna!

2 comentarii

  1. Arata bine chiftelutele, nu vad rostul feliilor de portocala …

  2. Chiar sunt bune chiftelele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.