Reteta zilei: Chiftele din cartofi
PrinteazaChiftele din cartofi din: cartof, ceapa, ceapa verde, pesmet, ou, faina de porumb, sare, smantana, ketchup, sos.
Cartofii sunt o sursă importantă de fibre, care ajută la menținerea unui sistem digestiv sănătos și la prevenirea constipației.
Conțin o gamă de vitamine B, cum ar fi vitamina B6 și vitamina B9 (acid folic), care ajută la menținerea sănătății sistemului nervos.
Cartofii sunt o sursă bogată de carbohidrați, care furnizează energie organismului. Conțin potasiu, un mineral important pentru menținerea sănătății inimii și a sistemului nervos.
Ingrediente:
- 1 cartof (circa 200 g) curățat și ras
- 1 ceapa cuburi
- 3 fire ceapa verde cuburi
- 1/4 ceasca pesmet
- 1 ou ușor bătut
- 1 lingura făină de porumb
- 1/4 linguriță de sare
- smantana, ketchup, sos, dupa preferinta
- piper
Mod de preparare:
Puneti cartoful ras într-un bol de apă si pastrati deoparte pana pregatiti restul ingredientelor.
Scurgeti apoi bine lichidul.
Transferati cartofii intr-un castron mare și se amestecă cu restul de ingrediente.
Într-o tigaie mare, se încălzeste ulei si cu ajutorul unei linguri formati chiftele pe care le adaugati in ulei incins.
Rumeniti bine pe ambele parti.
Scurgeti pe prosoape de hârtie și serviti cu smântână, ketchup sau alt sos, dupa preferinta.
Chiftele din cartofi
Pofta buna!
Chiftele cu mazare, cartofi si pastarnac
Chiftele cu mazare, cartofi si pastarnac din: cartofi, morcovi, rădăcini pătrunjel, păstâmac, mazăre, ouă, ulei, făină, pesmet, sare, piper măcinat. Ingredienete: 3 cartofi 2 morcovi mari 2 rădăcini pătrunjel 1 păstâmac 100 g mazăre 3 ouă 1 ceaşcă ulei 2 linguri făină pesmet sare piper măcinat Mod de preparare: Se curăţă legumele şi se pun […]
nu am facut niciodata
Foarte bune chiftelele, ciudate ca forma, dar sper sa iasa si gustoase 🙂