Chiftele Marinate cu Nuanțe Orientale din: carne de miel sau vita, ceapa, usturoi, ou, pesmet, condimente, sare, piper, ulei de masline, iaurt grecesc, suc de lamaie, ulei de masline, miere, curcuma. Ingrediente: Pentru chiftele: 500 de grame de carne de miel sau vită mărunțită (sau o combinație) 1 ceapă medie, tocată fin 2 căței de […]
Reteta zilei: Chiftele de miel cu sos de usturoi
PrinteazaChiftele de miel cu sos de usturoi din: miel, ceapa, usturoi, chimion, turmeric, sare, piper, patrunjel, ou, ulei de masline, sos de usturoi.
Ingrediente:
- 1 kg carne tocata de miel
- 1 ceapă mică, tocată
- 2 catei usturoi, tocat
- 2 lingurite de chimion
- 1 lingurita turmeric
- ¾ lingurita sare
- ¼ linguriță de piper negru
- ¼ ceasca pătrunjel tocat
- 1 ou
- 2 linguri ulei de măsline
- sos de usturoi, pentru servire
Mod de preparare:
Combinați toate ingredientele, cu excepția oului.
Se adaugă ou și se amestecă până se omogenizeaza.
Formati chiftele.
Se încălzește uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu. Prajiti chiftele in ulei incins.
Serviti calde, cu sos de usturoi.
Chiftele de miel cu sos de usturoi
Pofta buna!
Chiftele Marinate – Aromă și Tradiție
Chiftele Marinate – Aromă și Tradiție din: carne tocata, ceapa, usturoi, ou, pesmet, sare, piper, ulei, bulion de rosii, zahar brun, paprika afumata, sare, piper. O rețetă savuroasă care îmbină gustul autentic cu o notă modernă, perfectă pentru orice ocazie. Ingrediente: 500g carne tocată (amestec de porc și vită) 1 ceapă medie, tocată fin […]
Chiftele rumene și suculente: rețetă tradițională
Chiftele rumene și suculente: rețetă tradițională din: carne de vita si porc, ceapa, usturoi, ou, pesmet, lapte, sare, piper, ulei. Chiftelele sunt un preparat culinar apreciat în întreaga lume, cunoscut și sub denumirea de pârjoale. Această rețetă clasică îți va dezvălui cum să prepari chiftele delicioase, cu o crustă aurie și o textură suculentă în […]