Chiftele caramelizate cu sos de soia din: naut, ceapa, usturoi, faina, zahar, sos de soia. Ingrediente: 300 g năut 1 ceapă 3 căţei de usturoi 1 legătură coriandru 40 g făină 200 g zahăr brun 100 ml sos de soia ghimbir Mod de preparare: Se lasă la înmuiat peste noapte 300 g năut. Se fierbe […]
Reteta zilei: Chiftele cu orez
PrinteazaChiftele cu orez din: porc, orez, varza, ceapa, ghimbir, usturoi, ceapa verde, coriandru, ou, sos de soia, ulei de susan, piper alb, otet.
Ingrediente:
- 1kg carne de porc, tocata
- 2 cești orez, înmuiat peste noapte
- foi de varza
- 1 ceapa, tocata
- 1 lingură de ghimbir, tocat
- 1 lingura usturoi, tocat
- 2 lingurițe ceapă verde, tocata
- 2 linguri coriandru, tocat
- 1 ou
- 2 linguri sos de soia
- 1 lingura de ulei de susan
- 1 lingură de piper alb
- 2 linguri de otet
- 1 lingură de ghimbir, tăiat subțire
Mod de preparare:
Se înmoaie orezul în apă peste noapte.
Amestecați carnea de porc și ceapa, ceapa verde, usturoiul, ghimbirul, coriandrul.
Adăugați sos de soia, ulei de susan, piper alb și ouă. Amestecati bine.
Scurgeți orezul. Formați amestecul de carne în chiftele și apoi dati prin orez.
Așezați-le in foi de varza si gatiti la aburi pentru aproximativ 20 de minute.
Serviți cu sos de ghimbir, facut din otet si ghimbir taiat fasii.
Chiftele cu orez
Pofta buna!
Poate te interesaza si:
Chiftele de vinete cu branza/cascaval
Chiftele de vinete cu branza/cascaval din: vinete, faina, oua, cascaval, ulei, sare. Ingrediente: 1,5 kg vinete 150 g făină 3 ouă 100 g caşcaval/branza 150 ml ulei sare Mod de preparare: Coci vinetele, apoi le cureţi şi le pui pe un tocător de lemn, să se scurgă bine. Le toci cu un cuţit de lemn, […]
Reteta zilei: Chiftele de couscous
Chiftele de couscous din: couscous, lamaie, patrunjel, sare, piper, oua, ulei de masline. Ingrediente: 2 cesti couscous fiert 1 lingura suc de lămâie 1 lingură coaja de lămâie ½ lingură de patrunjel tocat 1 lingurita sare ¼ linguriță piper 1 ou ⅓ ceasca ulei de măsline Mod de preparare: Într-un blender combinati toate ingredientele, […]
Chiftele de naut cu sos din: naut, patrunjel, usturoi, ceapa, chimion, coriandru, turmeric, pudra de ardei iute, praf de copt, ulei, vin alb, dafin,telina, morcovi, sparanghel, ridichi, fasole verde, rodie, caju, seminte de susan, rosii, usturoi, zahar brun, sirop de agave. Ingrediente: 200 g de năut uscat 25 g de pătrunjel, frunzele culese, iar tulpinile […]
Pofta buna!