Chiftele Marinate – Aromă și Tradiție din: carne tocata, ceapa, usturoi, ou, pesmet, sare, piper, ulei, bulion de rosii, zahar brun, paprika afumata, sare, piper. O rețetă savuroasă care îmbină gustul autentic cu o notă modernă, perfectă pentru orice ocazie. Ingrediente: 500g carne tocată (amestec de porc și vită) 1 ceapă medie, tocată fin […]
Reteta zilei: Chiftele de porc cu paste si legume
PrinteazaChiftele de porc cu paste si legume din: porc, ceapa, usturoi, patrunjel, condimente, ou, ulei, paste, ardei gras, dovlcel, supa de pui, smantana, sare, piper, rosie, patrunjel.
Ingrediente pentru chiftele:
- 1 kg carne de porc
- 1 ceapa, tocata
- 1 cățel de usturoi, tocat
- 2 linguri patrunjel tocat
- 1 lingura condimente
- 1 ou
- 1 lingura ulei
Ingrediente pentru paste:
- 300gr paste fierte
- 1 lingura ulei
- 1 ardei gras rosu, tăiat în felii subțiri
- 1 ardei gras galben, tăiat în felii subțiri
- 1 dovlecel, taiat fasii
- 1 1/2 lingurițe condimente
- 1 cana supa de pui
- 1/3 cană smântână
- sare și piper, după gust
- 1 rosie, cuburi
- 1/4 ceasca patrunjel, tocat
Mod de preparare:
Într-un castron mare, se combina carnea de porc, ceapa, usturoi, pătrunjel, condimente și ou. Se amestecă bine.
Se formeaza chiftele.
Se încălzește o tigaie la foc mare mediu și se adaugă ulei.
Prajiti chiftelele pe toate partile. Se transferă pe o farfurie si se pastreaza deoparte.
Într-o tigaie mare, se incalzeste o lingura de ulei, se adauga ardeii si dovlecelul si gatiti timp de 1-2 minute.
Se presara cu condimente și gatiti 1 minut.
Se adaugă supa și aduceti la fierbere, gătiti pentru încă un minut.
Se incoroporeaza smantana. Se adauga chiftelele si pastele.
Se reduce focul la mic și acoperiti cu un capac. Gatiti pentru încă 1-2 minute. Opriti focul.
Lasati sa se odihneasca, apoi serviti cu rosii si patrunjel.
Chiftele de porc cu paste si legume
Pofta buna!
Chiftele rumene și suculente: rețetă tradițională
Chiftele rumene și suculente: rețetă tradițională din: carne de vita si porc, ceapa, usturoi, ou, pesmet, lapte, sare, piper, ulei. Chiftelele sunt un preparat culinar apreciat în întreaga lume, cunoscut și sub denumirea de pârjoale. Această rețetă clasică îți va dezvălui cum să prepari chiftele delicioase, cu o crustă aurie și o textură suculentă în […]