Reteta zilei: Chiftele de porc cu paste si legume

Printeaza

Chiftele de porc cu paste si legume din: porc, ceapa, usturoi, patrunjel, condimente, ou, ulei, paste, ardei gras, dovlcel, supa de pui, smantana, sare, piper, rosie, patrunjel.

 

Ingrediente pentru chiftele: 

Ingrediente pentru paste:

  • 300gr paste fierte
  • 1 lingura ulei
  • 1 ardei gras rosu, tăiat în felii subțiri
  • 1 ardei gras galben, tăiat în felii subțiri
  • 1 dovlecel, taiat fasii
  • 1 1/2 lingurițe condimente
  • 1 cana supa de pui
  • 1/3 cană smântână
  • sare și piper, după gust
  • 1 rosie, cuburi
  • 1/4 ceasca patrunjel, tocat

 

 

Mod de preparare:

Într-un castron mare, se combina carnea de porc, ceapa, usturoi, pătrunjel, condimente și ou. Se amestecă bine.

Chiftele_de_porc_cu_paste_si_legume

Se formeaza chiftele.

Chiftele_de_porc_cu_paste_si_legume_02
Se încălzește o tigaie la foc mare mediu și se adaugă ulei.

Prajiti chiftelele pe toate partile. Se transferă pe o farfurie si se pastreaza deoparte.

Chiftele_de_porc_cu_paste_si_legume_03
Într-o tigaie mare, se incalzeste o lingura de ulei, se adauga ardeii si dovlecelul si gatiti timp de 1-2 minute.

Se presara cu condimente și gatiti 1 minut.

Chiftele_de_porc_cu_paste_si_legume_04
Se adaugă supa și aduceti la fierbere, gătiti pentru încă un minut.

Se incoroporeaza smantana. Se adauga chiftelele si pastele.

Chiftele_de_porc_cu_paste_si_legume_05
Se reduce focul la mic și acoperiti cu un capac. Gatiti pentru încă 1-2 minute. Opriti focul.

Lasati sa se odihneasca, apoi serviti cu rosii si patrunjel.

Chiftele_de_porc_cu_paste_si_legume_06

 

Chiftele de porc cu paste si legume

 

Chiftele_de_porc_cu_paste_si_legume_06

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Chiftele Marinate – Aromă și Tradiție

Chiftele Marinate – Aromă și Tradiție din: carne tocata, ceapa, usturoi, ou, pesmet, sare, piper, ulei, bulion de rosii, zahar brun, paprika afumata, sare, piper. O rețetă savuroasă care îmbină gustul autentic cu o notă modernă, perfectă pentru orice ocazie.   Ingrediente: 500g carne tocată (amestec de porc și vită) 1 ceapă medie, tocată fin […]

Chiftele rumene și suculente: rețetă tradițională

Chiftele rumene și suculente: rețetă tradițională din: carne de vita si porc, ceapa, usturoi, ou, pesmet, lapte, sare, piper, ulei. Chiftelele sunt un preparat culinar apreciat în întreaga lume, cunoscut și sub denumirea de pârjoale. Această rețetă clasică îți va dezvălui cum să prepari chiftele delicioase, cu o crustă aurie și o textură suculentă în […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.