Reteta zilei: Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii

Printeaza

Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii din: suc de rosii, carne tocata, apa, ceapa, ulei de masline, morcov, oua, ceapa verde, usturoi, paine, patrunjel, piper, cimbru, sare.

 

Ingrediente:

  • 700 de grame de suc de rosii
  • 300 de grame de carne tocata (amestec de porc cu vita)
  • 200 g de apa
  • 2 fire ceapa verde
  • 2-3 linguri de ulei de masline
  • 1 morcov
  • 1-2 oua
  • 1 ceapa
  • 1 capatana de usturoi
  • ½ felie de paine
  • patrunjel
  • piper
  • cimbru
  • sare

 

Mod de preparare:

Se amesteca carnea cu ou, ceapa, morcovul ras și jumatate de capatana de usturoi, piper, sare, paine si patrunjel.

Faceti chiftelute. Prajește ceapa verde tocata in ulei de masline.

Adaugati suc de rosii, cimbru, sare si apa si se lasa sa fiarba. Adaugati chiftelutele si se lasa sa fiarba pentru 35-40 de minute, la foc mic.

Cand sunt gata, se adauga usturoi si se lasa la foc pentru inca 5 minute. Serviti chiftelutele calde.

 

Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii

Chiftele de porc si vita cu usturoi in sos de rosii

 

Pofta buna!

 

 

Chiftele Marinate – Aromă și Tradiție

Chiftele Marinate – Aromă și Tradiție din: carne tocata, ceapa, usturoi, ou, pesmet, sare, piper, ulei, bulion de rosii, zahar brun, paprika afumata, sare, piper. O rețetă savuroasă care îmbină gustul autentic cu o notă modernă, perfectă pentru orice ocazie.   Ingrediente: 500g carne tocată (amestec de porc și vită) 1 ceapă medie, tocată fin […]

Chiftele rumene și suculente: rețetă tradițională

Chiftele rumene și suculente: rețetă tradițională din: carne de vita si porc, ceapa, usturoi, ou, pesmet, lapte, sare, piper, ulei. Chiftelele sunt un preparat culinar apreciat în întreaga lume, cunoscut și sub denumirea de pârjoale. Această rețetă clasică îți va dezvălui cum să prepari chiftele delicioase, cu o crustă aurie și o textură suculentă în […]

Chiftele Marinate Tradiționale – Rețeta Perfectă pentru Ocazii Speciale

Chiftele Marinate Tradiționale – Rețeta Perfectă pentru Ocazii Speciale din: carne tocata, ceapa, usturoi, ou, pesmet, sare, piper, paprika, cimbru, apa, otet, frunze de dafin, boabe de piper, morcov, zahar. Ingrediente: Pentru chiftele: 500g carne tocată (porc, vită sau amestec) 1 ceapă medie, tocată fin 2 căței de usturoi, zdrobiți 1 ou 50g pesmet Sare, […]

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Gabriela Martin

    Arata bine chiftelele

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.