Reteta zilei: Chiftele de pui cu vita in crusta de pesmet
PrinteazaChiftele de pui cu vita in crusta de pesmet din: paine integrala, lapte, pui, vita, ceapa, unt, oua, marar, sare, piper, ulei de masline, pesmet.
Poate te intereseaza si:
- Chiftelute din porc si vita in sos de rosii
- Chiftele de vita cu salata de cartofi
- Chifteluţe de porc şi vită cu sos de capere
Ingrediente pentru chiftele:
- 3 felii de paine integrala, fara coaja
- ⅓ cana lapte integral
- 1 kg carne tocata de pui
- 500gr carne tocata de vita
- ⅓ cana ceapa tocata
- 3 linguri de unt nesărat, topit
- 2 oua separate în galbenusuri si albusuri
- 2 linguri marar, tocat
- ½ lingura de sare
- ½ lingurita piper negru
Ingrediente pentru gatit:
- 2 oua, batute
- 1 cană pesmet
- ulei de masline și unt nesărat
Mod de preparare:
Într-un castron, combinati miezul de paine cu lapte si lasati deoparte cateva minute.
Într-un castron mare combinati carnea de pui, de vita, ceapa, unt topit, galbenusurile de ou, marar, sare și piper negru.
Adaugati paine inmuiata in lapte. Se amesteca foarte bine.
Într-un bol bateti albusurile, apoi incorporati in amestecul din castron.
Intr-o farfurie bateti 2 oua, iar in alta farfurie puneti pesmetul.
Cu mâinile ude, formati chiftelele, scufundati în ou bătut, dati prin pesmet si apoi adaugati in tigaie in care ati topit unt si ati incalzit impreuna cu ulei.
Rumeniti aproximativ 5 minute pe fiecare parte.
Serviti chiftelele calde.
Chiftele de pui cu vita in crusta de pesmet
Pofta buna!