Reteta zilei: Chiftelute de curcan in sos de cocos
PrinteazaChiftelute de curcan in sos de cocos din: carne de curcan, ulei de masline, ulei de arahide, ceapa, usturoi, iarba de lamaie, ghimbir, sos de soia, sos de peste, pasta de chili, pesmet, coriandru, sare, piper, cardamom, scortisoara, turmeric, seminte de ccoriandru, anason, lapte de cocos, supa de pui, suc de limeta.
Poate te intereseaza si Chiftelute de curcan cu menta si patrunjel
Ingrediente chiftelute:
- 1.5 kg carne tocata de curcan
- 1 lingura ulei de măsline sau ulei de arahide
- 1/3 ceașcă ceapă tocata
- 2 catei de usturoi tocat
- 1 tulpină de iarba de lamaie, tocat
- 1,5 linguri ghimbir, ras
- 1 lingura sos de soia
- 2 linguri sos de pește
- 1.5 lingurite pastă de chili
- 1/2 cana pesmet
- 3 linguri coriandru, tocat
- 1 linguriță de sare
- piper
sos de nucă de cocos:
- 2 linguri ulei de măsline sau ulei de arahide
- 2 tulpini de iarba de lamaie
- 3 păstăi de cardamom
- 3 bete scorțișoară
- 1 linguriță turmeric
- 1 bucata radacina de ghimbir, curatat si taiat
- 1,5 lingurițe semințe de coriandru
- 2 stelute anason
- 1 cutie de lapte de cocos
- 1 cană supa de pui
- sare si piper, dupa gust
- sucul de la 1/2 de limeta
Mod de preparare:
Intr-o tava asezati hartie de copt. Incalziti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu-mare.
Adăugați ceapa și se fierbe până înmoaie, aproximativ 4 minute.
Adăugați usturoiul și iarba de lamaie și se fierbe timp de un minut.
Ia tigaia de pe foc si lasa sa se raceasca putin.
Se transferă carnea într-un castron, adăugați ghimbir, sos de soia, sos de pește, pastă de chili, pesmet, coriandru, sare și piper, împreună cu amestecul de ceapa.
Se amestecă cu mâinile până sunt combinate. Umeziți-vă mâinile și formati chiftelutele.
Asezati chiftelutele pe foaia de copt și bagati la frigider pentru aproximativ o oră.
Se încălzește restul de ulei intr-o tigaie mare.
adauga chiftelutele si rumeniti pe toate partile.
Pentru sos, pasati iarba de lamaie cu un mojar cu pistil și se adaugă in cratita.
Scoateti cardamomul din pastai si adaugati peste iarba, adaugati scortisoara, curcuma, ghimbir, semințe de coriandru, anason stelat, laptele de cocos și se aduce la foc mic.
incorporeaza supa de pui si se fierb chiftelutele in acest sos timp de 10-12 minute.
Adaugati sucul proaspăt de limeta, sare și piper, după gust.
Se decoreaza cu coaja de lămâie și coriandru. Serviti calde.
Chiftelute de curcan in sos de cocos
Pofta buna!
Ce bine arata chiftelutele de curcan