Reteta zilei: Chiftelute de curcan in sos de cocos

Printeaza

Chiftelute de curcan in sos de cocos din: carne de curcan, ulei de masline, ulei de arahide, ceapa, usturoi, iarba de lamaie, ghimbir, sos de soia, sos de peste, pasta de chili, pesmet, coriandru, sare, piper, cardamom, scortisoara, turmeric, seminte de ccoriandru, anason, lapte de cocos, supa de pui, suc de limeta.

 

Poate te intereseaza si Chiftelute de curcan cu menta si patrunjel

 

 

Ingrediente chiftelute:

  • 1.5 kg carne tocata de curcan
  • 1 lingura ulei de măsline sau ulei de arahide
  • 1/3 ceașcă ceapă tocata
  • 2 catei de usturoi tocat
  • 1 tulpină de iarba de lamaie, tocat
  • 1,5 linguri ghimbir, ras
  • 1 lingura sos de soia
  • 2 linguri sos de pește
  • 1.5 lingurite pastă de chili
  • 1/2 cana pesmet
  • 3 linguri coriandru, tocat
  • 1 linguriță de sare
  • piper

sos de nucă de cocos:

  • 2 linguri ulei de măsline sau ulei de arahide
  • 2 tulpini de iarba de lamaie
  • 3 păstăi de cardamom
  • 3 bete scorțișoară
  • 1 linguriță turmeric
  • 1 bucata radacina de ghimbir, curatat si taiat
  • 1,5 lingurițe semințe de coriandru
  • 2 stelute anason
  • 1 cutie de lapte de cocos
  • 1 cană supa de pui
  • sare si piper, dupa gust
  • sucul de la 1/2 de limeta

 

 

Mod de preparare:

Intr-o tava asezati hartie de copt. Incalziti uleiul intr-o tigaie mare la foc mediu-mare.

Adăugați ceapa și se fierbe până înmoaie, aproximativ 4 minute.

Adăugați usturoiul și iarba de lamaie și se fierbe timp de un minut.

Ia tigaia de pe foc si lasa sa se raceasca putin.

Se transferă carnea într-un castron, adăugați ghimbir, sos de soia, sos de pește, pastă de chili, pesmet, coriandru, sare și piper, împreună cu amestecul de ceapa.

Se amestecă cu mâinile până sunt combinate. Umeziți-vă mâinile și formati chiftelutele.

Asezati chiftelutele pe foaia de copt și bagati la frigider pentru aproximativ o oră.

Se încălzește restul de ulei intr-o tigaie mare.

adauga chiftelutele si rumeniti pe toate partile.

Pentru sos, pasati iarba de lamaie cu un mojar cu pistil și se adaugă in cratita.

Scoateti cardamomul din pastai si adaugati peste iarba, adaugati scortisoara, curcuma, ghimbir, semințe de coriandru, anason stelat, laptele de cocos și se aduce la foc mic.

incorporeaza supa de pui si se fierb chiftelutele in acest sos timp de 10-12 minute.

Adaugati sucul proaspăt de limeta, sare și piper, după gust.

Se decoreaza cu coaja de lămâie și coriandru. Serviti calde.

 

Chiftelute de curcan in sos de cocos

 

Chiftelute_de_curcan_in_sos_de_cocos_11

 

Pofta buna!

 

 

 

1 comentariu

  1. Ce bine arata chiftelutele de curcan

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.