Reteta zilei: Chiftelute de curcan in sos de rosii
PrinteazaChiftelute de curcan in sos de rosii din: carne tocata de curcan, dovlecel, ceapa, ou, menta, coriandru, chimen, sare, piper, ulei, ulei de masline, boia de ardei iute, fulgi de ardei iute, ceapa rosie, usturoi, zahar si menta.
Ingrediente chiftelute:
- 500g carne tocata de curcan
- 1 dovlecel mare
- 40g ceapa tocata
- 1 ou
- 2 linguri de menta, tocata
- 2 linguri de coriandru tocat
- 1 lingurita de chimen
- Sare si piper dupa gust
- Ulei pentru prajit
Ingrediente sos de rosii:
- 2 linguri ulei de masline
- 1 lingurita de chimen
- 1 lingurita boia de ardei iute
- 1 lingurita de fulgi de ardei iute uscat
- 1 lingurița de coriandru
- 1 ceapa rosie, tocata
- 125 ml vin roșu
- 400g de rosii tocate
- 1 ardei iute rosu tocat fara semințe
- 2 catei mari de usturoi, pisat
- 1 lingurița de zahar
- 2 linguri menta tocata
Mod de preparare:
Se incalzeste cuptorul la 220C.
Tocati dovlecelul si amestecati cu restul ingredientelor pentru chiftelute intr-un castron mare.
Formati chiftelute potrivite.
Se toarnă uleiul intr-o tigaie mare. Gatiti pentru aproximativ 4 minute, pana se rumenesc.
Scoateti din tigaie si puneti intr-o cratita potrivita si dati la cuptor pentru 5-7 minute.
Scurgeți uleiul din tigaie, dar nu spalati tigaia. Incalziti uleiul de masline in tigaie și adaugați condimentele si ceapa. Gatiti 2-3 minute.
Adaugați vinul roșu fierbeti timp de aproximativ 3 minute, apoi se adauga rosiile tocate, usturoiul și zaharul.
In timp ce sosul se gateste adaugati chiftelutele inapoi în tigaie.
Fierbeti timp de aproximativ 15 minute, pana cand sosul este destul de gros.
Se presara menta tocata si se serveste cu garnitura dupa preferinta.
Chiftelute de curcan in sos de rosii
Pofta buna!
Arata foarte bine
numai cand aud chiftelute imi lasa gura apa si cu sosul de rosii sunt bestiale 🙂
O idee buna
ce-mi plac chiftelutele voastre, sunt apetisante 🙂
Ce pofta mi-ai facut, arata foarte bine chiftelele de curcan in sos de rosii