Reteta zilei: Chiftelute de spanac cu ricotta
PrinteazaChiftelute de spanac cu ricotta din: spanac, branza ricotta, parmezan, faina, oua, sare, piper, nucsoara, sos marinara, unt.
Ingrediente:
- 1 pachet de spanac tocat
- 1 1/2 cesti branza ricotta
- 1 cana de parmezan ras
- 6 linguri de faina
- 2 oua
- sare si piper
- 1 varf de cutit de nucsoara
- 2 cesti sos marinara
- 2 linguri de unt nesarat, taiat bucati
Mod de preparare:
Aduceti o oala mare de apa sarata la fiert pe foc mic. Puneti spanacul intr-un castron mare, adaugati ricotta, 3/4 ceasca parmezan, faina, oua, 3/4 lingurita sare, 1/4 lingurita de piper si nucsoara.
Se amesteca cu o furculita pentru a forma un aluat usor lipicios. Puneti faina pe o farfurie. Formati chiftelute din amestecul de spanac cu ricotta si dati prin faina.
Puneti sosul marinara la foc mic intr-o tigaie mare la foc mediu. Adaugati untul. Scufundati chiftelutele in oala cu apa clocotita si fierbeti 5 minute. Scoateti din apa clocotita si transferati in sosul de rosii,
Lasati 2-3 minute sa se combine aromele si se transfera pe farfurii pentru servire. Se presara parmezan si se servesc imediat.
Chiftelute de spanac cu ricotta
Pofta buna!
Sunt bune? Ca arata bine 🙂
Foarte bune sunt chiftelutele de spanac cu branza