Reteta zilei: Chiftelute de vitel marinate
PrinteazaChiftelute de vitel marinate din: carne tocata de vitel, branza ricotta, parmezan, oua, sare, nucsoara, piper, ulei vegetal, faina, sos de rosii, rosii, ardei gras, ceapa, usturoi, ulei de masline, scortisoara, nucsoara, cimbru, parmezan, busuioc.
Ingrediente chiftelute:
- 1 kg carne tocata de vitel
- branza ricotta
- 1 cana parmezan, proaspat ras
- 2 oua
- 1 lingura de sare
- ¼ lingurita nucsoara, proaspat macinata
- ¼ lingurita piper negru, proaspat macinat
- ulei vegetal
- Faina
Ingrediente sos:
- 1 cutie de sos de roșii
- 1 cutie rosii tocate
- 1 ceasca ardei gras tocat
- ½ ceasca ceapa, tocata
- 1 lingurita usturoi, cuburi
- 1 lingura ulei de masline
- Sare si piper
- ¼ lingurita de scortisoara
- nucsoara rasa
- 1 lingurita de zahar
- ½ lingurita cimbru
- ⅓ ceasca vin rosu
- parmezan, proaspat tocat
- busuioc proaspat, pentru servire
Mod de preparare:
Combinati carnea de vițel, ricotta, oualele, parmezanul, sarea, nucșoara și piperul intr-un castron mare. Se amesteca bine. Intr-o tava puneti hartie de copt si presarati faina.
Formati chiftelute si puneti in tava. Dati tava la rece pentru 1 ora. Intre timp gatiti ceapa, ardeiul și usturoiul in ulei de masline, cu un praf de sare și piper.
Transferati intr-un blender si lasati apoi sa se raceasca dup ace ati procesat.
In tigaie adaugati sosul de rosii, adaugati amestecul de ceapa si ardei, zaharul, cimbrul, nucșoara, scorțișoara si cimbrul.
Adaugați sare și piper, dupa gust si lasati la foc mic.
Intr-o tigaie mare adaugati ulei si lasati sa se incalzeasca bine. Prajiti chiftelutele aproximativ 4 minute pe fiecare parte.
Transferati in sosul cald pe masura ce le prajiti. Adaugati vinul si mai fierbeti cateva minute.
Serviti cu parmezan și busuioc proaspat.
Chiftelute de vitel marinate
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta, maine fac chiftele
Ce bine arata chiftelele
Imi plac, bravo. De nota 10 sunt