Reteta zilei: Chiftelute din porc si vita in sos de rosii

Printeaza

Chiftelute din porc si vita in sos de rosii din: porc, vita, paine, lapte, pesmet, parmezan, ceapa, oua, usturoi, patrunjel, oregano, nucsoara, sare, piper, ulei de masline, rosii.

Poate te intereseaza si:

 

 

Ingrediente:

  • 2.5 kg carne tocata (amestec de porc si vita)
  • 2 felii de paine, fara coaja
  • ⅔ cana de lapte
  • ⅓ cana de pesmet
  • ⅓ cana de parmezan ras
  • ½ ceapa, tocata marunt
  • 2 oua
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • ¼ cană patrunjel, tocat
  • ½ lingurita oregano uscat
  • nucșoară
  • sare si piper
  • ⅓-½ ceasca de ulei de măsline
  • 1 cutie roșii decojite tocate

 

Mod de preparare:

Inmuiati pâinea în lapte timp de 5-10 minute. Apoi pasati cu o furculita.

Puneți toate ingredientele, cu exceptia uleiul si a rosiilor intr-un castron si amestecati foarte bine.

Formati chiftelute si pastrati deoparte.

Inccingeti ulei intr-o tigaie adanca si prajiti chiftelele in transe pana se rumenesc.

Scoateti pe prosoape de hartie, surgeti uleiul din tigaie si incorporati rosiile impreuna cu chiftelutele si lasati sa fiarba la foc mic pentru 20-30 de minute, pana cand sosul se ingroasa.

Adăugați sare și piper, după gust. Serviti imediat.

 

Chiftelute din porc si vita in sos de rosii

Chiftelute_din_porc_si_vita_in_sos_de_rosii_09

 

Pofta buna!

 

 

 

2 comentarii

  1. azi fac si eu niste chiftele marinate

  2. Ai facut, ca ma gandeam sa le incerc si eu. Chiftelutele astea arata foarte bine

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.