Reteta zilei: Chiftelute din porc si vita in sos de rosii
PrinteazaChiftelute din porc si vita in sos de rosii din: porc, vita, paine, lapte, pesmet, parmezan, ceapa, oua, usturoi, patrunjel, oregano, nucsoara, sare, piper, ulei de masline, rosii.
Poate te intereseaza si:
- Chiftele de somon cu salata de cruditati
- Cum se prepara Chiftele de legume cu ciuperci (VIDEO)
- Chiftele din piept de pui cu marar si susan
- Chiftele caramelizate de naut cu fenicul
- Chiftele de pui cu orez si cascaval
Ingrediente:
- 2.5 kg carne tocata (amestec de porc si vita)
- 2 felii de paine, fara coaja
- ⅔ cana de lapte
- ⅓ cana de pesmet
- ⅓ cana de parmezan ras
- ½ ceapa, tocata marunt
- 2 oua
- 2 catei de usturoi, tocat
- ¼ cană patrunjel, tocat
- ½ lingurita oregano uscat
- nucșoară
- sare si piper
- ⅓-½ ceasca de ulei de măsline
- 1 cutie roșii decojite tocate
Mod de preparare:
Inmuiati pâinea în lapte timp de 5-10 minute. Apoi pasati cu o furculita.
Puneți toate ingredientele, cu exceptia uleiul si a rosiilor intr-un castron si amestecati foarte bine.
Formati chiftelute si pastrati deoparte.
Inccingeti ulei intr-o tigaie adanca si prajiti chiftelele in transe pana se rumenesc.
Scoateti pe prosoape de hartie, surgeti uleiul din tigaie si incorporati rosiile impreuna cu chiftelutele si lasati sa fiarba la foc mic pentru 20-30 de minute, pana cand sosul se ingroasa.
Adăugați sare și piper, după gust. Serviti imediat.
Chiftelute din porc si vita in sos de rosii
Pofta buna!
azi fac si eu niste chiftele marinate
Ai facut, ca ma gandeam sa le incerc si eu. Chiftelutele astea arata foarte bine