Reteta zilei: Chiftelute la gratar
PrinteazaChiftelute la gratar din: vita, porc, ceapa rosie, usturoi, praf de chili, boia de ardei, sare, zahar brun, chimen, piper negru, praf de mustar, ou, sos barbeque, chifle, ceapa prajita.
Poate te intereseaza si:
- Chiftelute de pui cu sos de rosii si paste
- Sandwich-uri calde cu chiftelute de curcan
- Chiftelute de curcan cu sos de iaurt
Ingrediente:
- 500gr carne de vită, tocata
- 500gr carne de porc, tocata
- ½ ceasca ceapa rosie, tocata
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 lingurita praf de chili
- 1 lingurita boia de ardei
- 1 linguriță de sare
- 1 lingurita zahar brun
- ½ lingurita chimen măcinat
- ½ lingurita piper negru proaspat macinat
- ¼ lingurita praf de mustar
- 1 ou batut
- 1 cana sos barbeque
- 8 chifle
- 1 cană ceapa prajita
Mod de preparare:
Se incalzeste gratarul la mediu. Combinati carnea de vită, carnea de porc, ceapa roșie și usturoiul într-un castron mare.
Adaugati pudra de chili, boia de ardei, sare, zahar brun, chimen, piper negru, praf de mustar, ou și ½ cana sos barbeque.
Se combină toate ingredientele.
Formati 16 chiftele.
Puneti chiftelutele pe gratar. Rumeniti pentru 6-8 minute pe fiecare parte.
Cu aproximativ 3 minute înainte de a scoate chiftelutele de pe grătar, așezați chiflele crestate si rumeniti usor.
Scoateți de pe gratar și puneți cate 2 chiftele in fiecare chifla.
Acoperiti cu ceapa prajita și stropiti cu sos, apoi serviti.
Chiftelute la gratar
Pofta buna!
Au iesit bune chiftelutele?