Reteta zilei: Chiftelute grecesti cu sos tzatziki
PrinteazaChiftelute grecesti cu sos tzatziki din: carne de vita, ceapa rosie, usturoi, rosie, scortisoara, ienibahar, piper cayenne, cuisoare, parmezan, branza feta, pesmet, ou, iaurt, ulei de masline, lamaie, sare, piper, marar.
Ingrediente:
- 1 kg de carne de vita, tocata
- 1/2 ceapa rosie, tocata
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 rosie tocata
- 1 lingurița scorțișoara
- ½ lingurita ienibahar
- ¼ lingurita piper cayenne
- ¼ lingurita de cuișoare
- ¼ ceașca parmezan
- ¼ ceasca branza feta
- ¼ ceașca pesmet
- 1 ou
Ingrediente sos tzatziki:
- 1 ceasca de iaurt
- 1 lingura ulei de masline
- 1 lamaie
- 1/2 lingurita sare
- 1/2 lingurita piper
- 1 lingura marar proaspat
Mod de preparare:
Combinati carne de vita, ceapa, usturoiul și roșiile intr-un castron mare. Adauga scortisoara, ienibahar, piper roșu și cuișoare.
Adaugati branza feta, parmezan, pesmet și ou, apoi se amesteca bine. Formati chiftelute.
Puneti pe gratar la foc mediu timp de 20 minute sau puteți coace in cuptor la 400 ° C timp de 20 de minute. Intre timp preparati sosul prin combinarea tuturor ingredientelor intr-un bol mic. Serviti chiftelutele calde cu sos tzatziki.
Chiftelute grecesti cu sos tzatziki
Pofta buna!
Arata foarte bine!
Da, si mie-mi place cum arata
Foarte bune chiftelele