Reteta zilei: Chiftelute grecesti cu sos tzatziki

Printeaza

Chiftelute grecesti cu sos tzatziki din: carne de vita, ceapa rosie, usturoi, rosie, scortisoara, ienibahar, piper cayenne, cuisoare, parmezan, branza feta, pesmet, ou, iaurt, ulei de masline, lamaie, sare, piper, marar.

Chiftelute grecesti cu sos tzatziki

Chiftelute grecesti cu sos tzatziki

 

Ingrediente:

  • 1 kg de carne de vita, tocata
  • 1/2 ceapa rosie, tocata
  • 2 catei de usturoi, tocat
  • 1 rosie tocata
  • 1 lingurița scorțișoara
  • ½ lingurita ienibahar
  • ¼ lingurita piper cayenne
  • ¼ lingurita de cuișoare
  • ¼ ceașca parmezan
  • ¼ ceasca branza feta
  • ¼ ceașca pesmet
  • 1 ou

Ingrediente sos tzatziki:

  • 1 ceasca de iaurt
  • 1 lingura ulei de masline
  • 1 lamaie
  • 1/2 lingurita sare
  • 1/2 lingurita piper
  • 1 lingura marar proaspat

 

Mod de preparare:

Combinati carne de vita, ceapa, usturoiul și roșiile intr-un castron mare. Adauga scortisoara, ienibahar, piper roșu și cuișoare.

Adaugati branza feta, parmezan, pesmet și ou, apoi se amesteca bine. Formati chiftelute.

Chiftelute grecesti cu sos tzatziki

Puneti pe gratar la foc mediu timp de 20 minute sau puteți coace in cuptor la 400 ° C timp de 20 de minute. Intre timp preparati sosul prin combinarea tuturor ingredientelor intr-un bol mic. Serviti chiftelutele calde cu sos tzatziki.

Chiftelute grecesti cu sos tzatziki

Chiftelute grecesti cu sos tzatziki

Chiftelute grecesti cu sos tzatziki

Pofta buna!

3 comentarii

  1. Arata foarte bine!

  2. Da, si mie-mi place cum arata

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.