Reteta zilei: Chiftelute de miel

Printeaza

Chiftelute de miel din: paine, lapte, miel, ceapa, usturoi, patrunjel, ou, coriandru, sare, piper, ulei de masline.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:

  • 1 cană pâine, cuburi
  • ½ ceasca de lapte
  • 1 kg carne tocata de miel
  • 1/4 ceapa tocata
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • ¼ cană de pătrunjel tocat
  • 1 ou
  • 1½ lingurite coriandru
  • ¼ lingurita de scortisoara
  • ½ linguriță sare
  • piper proaspăt măcinat
  • 3 linguri ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Inmuiati painea in lapte timp de 15 minute. Scurgeti apoi bine.

Se încălzește 1 lingura de ulei de măsline în tigaie. Sotati ceapa timp de 3-5 minute, adaugati usturoiul și gătiti pentru inca 45 secunde- 1 minute.

Adăugați condimentele și combinati, apoi pastrati deoparte.

Se amestecă împreună pâinea, oul, sare și piper și amestecul de ceapa.

Într-un alt castron, adaugati carnea tocata de miel si incorporati amestecul de paine, ou si ceapa.

Amestecati bine și formati chiftele. Asezati pe o farfurie. Incalziti restul de ulei in tigaie si prajiti chiftelele pe toate partile.

Daca mai este nevoie, mai adaugati ulei in tigaie.

 

Chiftelute de miel

Chiftelute de miel

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. Foarte bune chiftelutele de miel

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.