Reteta zilei: Chiftelute de miel
PrinteazaChiftelute de miel din: paine, lapte, miel, ceapa, usturoi, patrunjel, ou, coriandru, sare, piper, ulei de masline.
Poate te intereseaza si:
- Chiftele de miel cu ceapa verde si ardei iute
- Chiftele de miel cu legume la cuptor
- Chiftele cu carne de miel si vita
- Chiftelute de miel cu sos picant
Ingrediente:
- 1 cană pâine, cuburi
- ½ ceasca de lapte
- 1 kg carne tocata de miel
- 1/4 ceapa tocata
- 1 catel de usturoi, zdrobit
- ¼ cană de pătrunjel tocat
- 1 ou
- 1½ lingurite coriandru
- ¼ lingurita de scortisoara
- ½ linguriță sare
- piper proaspăt măcinat
- 3 linguri ulei de măsline
Mod de preparare:
Inmuiati painea in lapte timp de 15 minute. Scurgeti apoi bine.
Se încălzește 1 lingura de ulei de măsline în tigaie. Sotati ceapa timp de 3-5 minute, adaugati usturoiul și gătiti pentru inca 45 secunde- 1 minute.
Adăugați condimentele și combinati, apoi pastrati deoparte.
Se amestecă împreună pâinea, oul, sare și piper și amestecul de ceapa.
Într-un alt castron, adaugati carnea tocata de miel si incorporati amestecul de paine, ou si ceapa.
Amestecati bine și formati chiftele. Asezati pe o farfurie. Incalziti restul de ulei in tigaie si prajiti chiftelele pe toate partile.
Daca mai este nevoie, mai adaugati ulei in tigaie.
Chiftelute de miel
Pofta buna!
Foarte bune chiftelutele de miel