Reteta zilei: Chiftelute cu paste si sos de rosii
PrinteazaChiftelute cu paste si sos de rosii din: carne de porc, usturoi, piper negru, oregano, cimbru, ulei de masline, sos de rosii, vin alb, busuioc, fulgi de ardei rosu, parmezan, paste.
Ingrediente chiftelute:
- 1 kg carne de porc
- 1 lingurita praf de usturoi
- 1 lingurita piper negru macinat
- 2 lingurite de frunze oregano uscat
- 1 lingurita cimbru uscat
- 2 linguri de ulei de masline
pentru sos:
- 1 cutie sos de rosii
- 1 ceasca vin alb
- 1 lingurita cimbru uscat
- 1 lingurita busuioc uscat
- ½ lingurita piper negru
- ¼ lingurita de sare
- ¼ lingurita fulgi de ardei rosu
- ¼ cana parmezan ras
paste:
- 1 pachet paste, la alegere
Mod de preparare:
Intr-un bol se adauga carnea de porc, praful de usturoi, piperul negru, oregano uscat, cimbru uscat și se amesteca toate ingredientele impreuna.
Apoi, formati chiftelute. Se incalzeste o tigaie la foc mediu si se adauga ulei de masline.
Apoi se adauga chiftelutele si se prajesc pe toate partile, aproximativ 8-10 minute.
Se acopera tigaia si se mai gatesc timp de incă 5-7 minute. Scoateți din tigaie și pastrati deoparte.
In aceeași tigaie, dați focul la mic, adaugați vinul și amestecati aproximativ 5 minute.
Apoi se adauga sosul de rosii, busuioc uscat, cimbru uscat, fulgi de ardei rosu și sare.
Se amesteca toate ingredientele și se lasa sa fiarba la foc mic 8-10 minute. Intre timp gatiti pastele al dente in apa clocotita cu sare si scurgeti bine.
Pe platouri mari puneti paste, taiați chiftelutele jumatati și adaugați peste paste.
Apoi se adauga sosul si se presara parmezan. Serviti imediat.
Chiftelute cu paste si sos de rosii
Pofta buna!
Foarte bine arata chiftelutele cu paste
O sa icnerc si eu ca arata prea bine
jos palaria, imi place