Reteta zilei: Chiftelute de porc cu sos cald
PrinteazaChiftelute de porc cu sos cald din: carne de porc, usturoi, ghimbir, ceapa, coriandru, sos de soia, seminte de chia, legume prajite, otet de orez, sos sriracha.
Ingrediente:
- 1 kg carne tocata de porc
- 3 catei de usturoi, tocat
- 1 ½ linguri Ghimbir ras
- 1/3 cană de ceapă tocată
- ¼ cana coriandru proaspat, tocat
- 1 ½ linguri sos de soia
- 2 linguri de seminte de chia
- legume porajite, pentru servire
Ingrediente sos:
- ¼ cană sos de soia
- 1 lingurita ghimbir proaspat ras
- 1 lingurita otet de orez
- 1 lingura miere
- 1 lingurita sos sriracha
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C. Asezati hartie de copt intr-o tava mare.
Puneți toate ingredientele pentru chiftele intr-un castron mare. Amestecati toate ingredientele pana cand sunt bine combinate.
Acoperiti cu un capac si bagati la frigider amestecul de carne de porc pentru 20 de minute.
Formati apoi chiftele si asezati pe foaia de copt.
Dati la cuptor si coaceti timp de 20 minute.
Intr-un castron mic, amestecati împreună toate ingredientele pentru sos. toarnă intr-o tigaie mare la foc mediu.
Când fierbinte, se adaugă chiftelutele si amestecati pentru a se acoperi.
Serviti chiftelutele calde peste legume prajite.
Chiftelute de porc cu sos cald
Pofta buna!