Reteta zilei: Chiftelute de porc cu sos cald

Printeaza

Chiftelute de porc cu sos cald din: carne de porc, usturoi, ghimbir, ceapa, coriandru, sos de soia, seminte de chia, legume prajite, otet de orez, sos sriracha.

 

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 3 catei de usturoi, tocat
  • 1 ½ linguri Ghimbir ras
  • 1/3 cană de ceapă tocată
  • ¼ cana coriandru proaspat, tocat
  • 1 ½ linguri sos de soia
  • 2 linguri de seminte de chia
  • legume porajite, pentru servire

Ingrediente sos:

  • ¼ cană sos de soia
  • 1 lingurita ghimbir proaspat ras
  • 1 lingurita otet de orez
  • 1 lingura miere
  • 1 lingurita sos sriracha

Mod de preparare:

Preîncălziți cuptorul la 200C. Asezati hartie de copt intr-o tava mare.

Puneți toate ingredientele pentru chiftele intr-un castron mare. Amestecati toate ingredientele pana cand sunt bine combinate.

Acoperiti cu un capac si bagati la frigider amestecul de carne de porc pentru 20 de minute.

Formati apoi chiftele si asezati pe foaia de copt.

Dati la cuptor si coaceti timp de 20 minute.

Intr-un castron mic, amestecati împreună toate ingredientele pentru sos.  toarnă intr-o tigaie mare la foc mediu.

Când fierbinte, se adaugă chiftelutele si amestecati pentru a se acoperi.

Serviti chiftelutele calde peste legume prajite.

Chiftelute de porc cu sos cald

Chiftelute_de_porc_cu_sos_cald_08

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.