Reteta zilei: Chiftelute de porc in sos
PrinteazaChiftelute de porc in sos din: unt, ceapa, carne de porc, sare, piper, ienibahar, nucsoara, pesmet, lapte, smantana, ou, faina, supa de vita, jeleu de coacaze.
Ingrediente:
- 5 linguri unt nesarat
- 1 ½ cesti ceasca rosie , tocata
- 1 kg carne tocata de porc
- 1 1/2 lingurite sare
- 1/2 lingurita piper negru proaspat macinat
- 1/4 lingurita ienibahar
- 1/8 lingurita nucsoara macinata
- 1 cana pesmet
- 1/2 cana lapte integral
- 1 ceasca smantana
- 1 ou , ușor batut
- 1/4 ceasca faina
- 3 1/2 cani supa de vita
- 1/4 ceasca jeleu de coacaze
Mod de preparare:
Intr-o tigaie incalziti 1 1/2 linguri de unt la foc mediu.
Adaugati 1 ceasca de ceapa si sotati 4- 6 minute. Lasati sa se raceasca.
Adaugati intr-un bol cu carnea de porc , sare , piper , ienibahar și nucșoara.
Intr-un castron mic, combinati pesmetul cu laptele și 1/4 ceasca de smantana.
Se lasa sa stea aproximativ 5 minute.
Adaugați amestecul peste amestecul de carne din bol. Incorporati oul. Amestecati bine.
Formati chiftelute potrivite.
Folosind aceeași tigaie , incalziti 1 lingura de unt, adaugați chiftele si prajiti 6-8 minute.
Transferati pe un platou. Repetati procesul pana terminat de prajit chiftelele.
Pentru prepararea sosului, adaugați 1 1/2 linguri de unt in tigaie.
Adaugati ceapa si gatiti aproximativ 4 minute.
Se adauga faina si se fierbe , amestecand constant , timp de 2 minute.
Adaugati supa si amestecati bine. Gatiti aproximativ 4 minute.
Adaugati 3/4 ceasca smantana si jeleu de coacaze.
Adauga chiftelele inapoi in tigaie, aduceti la fiert la foc mediu.
Apoi se reduce focul la mic. Se amesteca usor.
Gatiti neacoperit timp de 45-60 minute.
Condimentati dupa gust cu sare și piper. Serviti calde.
Chiftelute de porc in sos
Pofta buna!