Chiftele marinate din legume din: dovlecei, mazare, morcovi, cartofi, pesmet, oua, ceapa, ciuperci, rosii, usturoi, vin, sare, piper. Ingrediente: 2 dovlecei 1 mână de mazăre 1 morcov 3-4 cartofi noi 2 linguri cu pesmet 2 ouă 2 linguri cu frunze de ceapa verde, tocate mărunt Pentru sos: 1 ceapă 200 g ciuperci tăiate mărunt 2 […]
Reteta zilei: Chiftelute de pui la cuptor
PrinteazaO reteta de chiftelute de pui la cuptor din: paine, lapte, bacon, ceapa, usturoi, ulei extravirgin de masline, ou, carne de pui, pasta de tomate si frunze de patrunjel.
Ingrediente:
- 3 felii de pâine rupta în bucăţi mici
- 1/3 cana lapte
- 3 felii de pancetta/bacon
- 1 ceapa mica, tocata fin
- 1 căţel de usturoi mic, tocat
- 2 linguri de ulei extravirgin de măsline, divizat
- 1 ou mare
- 1 kg carne de pui
- 2 linguri pasta de tomate
- 3 linguri frunze de patrunjel
Mod de preparare:
Incalziti cuptorul. Se înmoaie pâinea în lapte într-un castron mic, aproximativ patru minute.
Gatiti ceapa, pancetta sau bacon-ul şi usturoiul în ulei cu 1/2 lingurita sare si piper intr-o tigaie mare la foc mediu pana cand ceapa se inmoaie, aproximativ 6 minute.
Strângeţi pâinea pentru a elimina excesul de lapte, apoi aruncaţi laptele.
Bateti uşor oul intr-un castron mare, adaugati apoi carne de pui, 1 lingura pasta de tomate, amestec de pancetta, pâinea şi pătrunjel. Se formeaza chiftelute si se aseaza in tava de cuptor
Se amestecă pasta de tomate rămasa şi de ulei, apoi se ung chiftelele si se lasa la cuptor 15-20 de minute.
Chiftelute de pui la cuptor
Pofta buna!
poate iti place si:
Chiftelute de pui cu sos de curry
Chiftelute de pui cu sos de curry din: pui, pesmet, usturoi, ghimbir, ou, sare, piper, piper cayenne, coriandru, ulei de masline, pasta de curry, lapte de cocos, sos sriracha, suc de limeta. Ingrediente pentru chiftele: 480 g carne de pui, tocata ½ ceașca pesmet 2 catei usturoi, tocat 1 lingurita ghimbir, tocat 1 ou ⅛ […]
Pofta buna!