Reteta zilei: Chiftelute de pui cu sos de rosii si paste
PrinteazaChiftelute de pui cu sos de rosii si paste din: piept de pui, ou, pesme, sare, piper, patrunjel, cimbru, salvie, rozmarin, praf de ciuperci, paste, ulei de masline, usturoi, rosii, busuioc.
Poate te intereseaza si:
- Sandwich-uri calde cu chiftelute de curcan
- Chiftelute de costita
- Chiftelute in sos de mazare si smantana
Ingrediente:
- 1 kg piept de pui, tocat
- 1 ou
- ½ ceasca de pesmet
- 1 lingurita de sare
- ¼ lingurita piper negru proaspat macinat
- ½ ceasca patrunjel proaspat tocat
- 1½ lingurite cimbru proaspat tocat
- 1½ lingurite salvie proaspat tocata
- 1½ lingurite de rozmarin proaspat tocata
- 1 lingura de praf de ciuperci
- paste fierte, pentru servire
- ulei de masline
Ingrediente sos de rosii:
- 4 linguri ulei de măsline
- 3 catei de usturoi, tocat
- 1 cutie mare de rosii, tocate
- ⅓ cana patrunjel proaspat tocat
- ⅓ cana busuioc proaspat tocat
- 1 linguriță sare
Mod de preparare:
Combinati toate ingredientele pentru chiftelute într-un blender sau intr-un bol mare si se combina.
Formati chiftelute.
Incalziti uleiul intr-o tigaie mare și adaugati chiftelutele.
Rumeniti pe toate partile. Transferati pe o farfurie si se pastrati deoparte.
Adaugati usturoiul in tigaie in care ati incalzit ulei de masline și gatiti timp de un minut.
Adaugati rosiile si aduceti la fierbere timp de 2 minute.
Adaugati sare, patrunjel si busuioc si mai gatiti timp de alte 3-5 minute.
Incorporati chiftelutele in sos, se amestecă pentru a se acoperi.
Acoperiti cu un capac si fierbeti la foc mediu timp de aproximativ 15 minute.
Serviti cu paste.
Chiftelute de pui cu sos de rosii si paste
Pofta buna!
Mi-ai facut pofta 🙂
Foarte bune, desi combinatia nu e buna, carne cu paste ….