Reteta zilei: Chiftelute de pui in sos de rosii
PrinteazaChiftelute de pui in sos de rosii din: carne de pui, patrunjel, busuioc, oregano, sare, piper, piper rosu, ricotta, ou, ulei de masline, ceapa, usturoi, rosii, rosii uscate, parmezan.
Ingrediente:
- 1 kg carne tocata de pui
- ¼ cană de frunze de pătrunjel, tocat
- ¼ cană de frunze proaspete de busuioc, tocat marunt
- 1 lingurita oregano uscat
- ¾ linguriță sare
- ¼ lingurita piper negru
- ¼ lingurita piper rosu macinat
- 1/3 ceasca branza ricotta proaspătă
- 1 ou, bătut ușor
pentru sos:
- 1 lingura ulei de masline
- ½ ceapa, cuburi
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 cutie rosii zdrobite
- 1/3 cană de roșii uscate în ulei de măsline, tocate
- ½ lingurita piper rosu macinat
- sare
servire:
- parmezan ras
- Busuioc proaspăt, tocat
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 200C. Intr-o tava asezati hartie de copt. Amestecati toate ingredientele pentru chiftelutele intr-un bol.
Folosind mainile, se amestecă ingredientele până se combina.
Cu mâinile umede, formati chiftelute pe care le aranjati in tava.
Coaceți chiftelutele timp de 22 minute. Între timp, faceti sosul de rosii. Se încălzește o lingură de ulei de măsline într-o cratiță.
Se adaugă ceapa și usturoiul și sotati timp de 3-4 minute, pana cand ceapa devine translucida.
Adaugati rosiile zdrobite, rosiile uscate si piper rosu, se fierbe ușor timp de 15 minute.
Se transferă sosul într-un blender și procesati pana se omogenizeaza. Gustati sosul și se condimentează cu sare.
Adaugati din nou sosul in cratita, incorporati chiftelutele, se acoperă cu un capac și se fierb ușor timp de 45 minute.
Serviti chiftelutele garnisite cu parmezan ras si busuioc proaspat tocat.
Chiftelute de pui in sos de rosii
Pofta buna!
Bune chiftelutele de pui
Ce bine arata, bravooo!!1 Chiar imi plac chiftelutele de pui