Chiftelute grecesti din: paine, ceapa, carne tocata, patrunjel, cartofi, rosii unt, ulei si cimbru. Ingredinte: 200 g paine veche de o zi o ceapa 500 g carne tocata 3 oua, patrunjel tocat 700 g cartofi 250 g rosii mici 5 linguri unt 2 linguri ulei cimbru Mod de preparare Piinea se moaie in apa […]
Reteta zilei: Chiftelute cu susan
PrinteazaChiftelute cu susan din: seminte de susan, zahar brun, apa clocotita, faina de orez, pasta de fasole rosie, ulei de susan.
Poate te intereseaza si Chiftele cu carne de vita si verdeata
Ingrediente:
- 1/2 cană semințe de susan
- 3/4 cană de zahăr brun
- 1-1 1/3 cesti de apa clocotita
- 3 căni făină de orez
- 1 cană pastă de fasole roșie
- ulei de susan, pentru prajit
Mod de preparare:
Imprastiati semintele de susan pe o bucată de hartie. Intr-un bol mic puneti apa si pastrati deoparte.
Se dizolvă zahărul brun în 1 cană de apă clocotită. pune faina de orez intr-un castron mare.
Faceti o adancitura in mijlocul vasului și se adaugă amestecul de zahar.
Se amestecă până când veți avea un aluat de culoare de caramel, adaugand 1/3 ceașcă de apă clocotită, daca este necesar (nu adăugați apă dacă nu este necesar).
Cu o lingura luati aluat si aplatizat. Într-un wok incalziti uleiul, trebuie sa fie cel puțin 3 cm de ulei in wok.
Umpleti aluatul aplatiuzat cu pasta de fasole rosie, acoperiti marginile si rulati pana obtineti chiftelute.
Scufundati în apă si dati apoi prin seminte de susan. Prajiti in ulei de susan, aproximativ 2 minute.
Transferati pe prosoape de hartie. Serviti chiftelutele calde.
Chiftelute din pasta de fasole rosie
Pofta buna!
Chiftelute de dovlecei cu branza
Chiftelute de dovlecei cu branza din: dovlecei, ou, branza, faina si untdelemn. Ingredinte: 2-3 buc. dovlecei tineri 1 ou 2 linguri brinza rasa o lingura faina 100 gr. untdelemn Mod de preparare Dovleceii curatati de coaja se rad pe razatoare, se adauga putina sare si se lasa sa se scurga. Se adauga oul, […]
Pofta buna!