Reteta zilei: Chiftlelute de porc la cuptor cu sos picant

Printeaza

Chiftlelute de porc la cuptor cu sos picant din: carne tocata de porc, ceapa, usturoi, menta, amidon, zahar, sos de peste, sos de soia, fulgi de ardei rosu, limeta, apa.

 

Ingrediente:

  • 1 kg carne tocata de porc
  • 1 ceapa, tocata
  • 1 catel de usturoi, tocat
  • 2-3 linguri menta, tocata
  • 2 linguri de amidon
  • 2 lingurite de zahar
  • 1 lingura sos de peste
  • 2 lingurite sos de soia

sos:

  • 1/4 lingurita fulgi de ardei rosu
  • 1 catel de usturoi, zdrobit
  • 1 1/2 linguri zahar
  • 2 linguri sos de peste
  • 1/2 limeta, stoarsa
  • 2 linguri de apa

 

Mod de preparare:

Incalziti cuptorul la 200C. Intr-un castron, se amesteca toate ingredientele impreuna bine. Formati chiftelute potrivite.

Asezati intr-o tava unsa cu ulei. Dati la cuptor aproximativ 20-25 de minute. Intre timp preparati sosul.

Intr- un mojar zdrobiti usturoi si fulgii de ardei rosu, adaugati intr-un bol mic, amestecati impreuna cu zahar, sos de pește, suc de lamaie si apa. Serviti chiftele cu sos.

 

Chiftlelute de porc la cuptor cu sos picant

Chiftlelute de porc la cuptor cu sos picant

 

Pofta buna!

 

 

 

 

1 comentariu

  1. MI-ai facut pofta de niste chiftelute

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.