Chiftelute suedeze de porc din: carne tocata, smantana, paine, lapte, usturoi, mustar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 300 g carne de porc tocată 300 g carne de vită tocată 200 ml smântână 1 felie mare de pâine 50 ml lapte 1 căţel de usturoi 1 ou 1 linguriţă cu muştar 1 legătură de ceapă verde sare […]
Reteta zilei: Chitelute de porc
PrinteazaChitelute de porc din: porc, ceapa rosie, usturoi, ghimbir, ulei, galbenus, ulei de susan, seminte de susan, sos de soia, pesmet, amidon, ulei de susan, sos hoisin, orez.
Ingrediente pentru chifteluțe:
- 500gr de carne tocată de porc
- 1 ceapa rosie, tocata
- 2 catei de usturoi, tocat
- 1 lingura ghimbir tocat
- 1 lingura ulei
- 1 gălbenuș de ou
- 2 linguri ulei de susan
- 1 lingură de semințe de susan negru
- 2 linguri sos de soia
- ⅓ ceasca pesmet
- 2 linguri amidon
Ingrediente pentru glazura:
- 2 linguri ulei de susan
- 2 linguri sos de soia
- 2 linguri de sos hoisin
- Orez, pentru servire
Mod de preparare:
Preîncălziți cuptorul la 170C. Intr-o tava asezati hartie de copt.
Se adaugă uleiul într-o tigaie, gatiti ceapa, ghimbirul si usturoiul la foc mediu timp de cateva minute.
Într-un castron, adăugați carnea, ceapă și restul ingredientelor. Amestecati bine.
Formati chiftelute si asezati in tava . Coaceți timp de 20 de minute.
Pentru a face glazura, combinați toate ingredientele într-o tigaie. Adăugați chifteluțele și amestecati.
Serviti cu orez.
Chitelute de porc
Pofta buna!
poate iti place si:
Pofta buna!