Reteta zilei: CHOW FAN sau orez prajit

Printeaza

CHOW FAN este un fel de mancare specific bucatariei chinezesti care mai este cunoscut si sub numele de orez prajit. CHOW FAN s-a nascut din resturile de la alte mese, astfel incat compozitia lui poate varia foarte mult. Unul din ingredientele originale este CHAR SIU, un carnat afumat cu gust usor dulce, care se poate inlocui cu sunca.

CHOW FAN sau orez prajit

Ingrediente:

  • 200g orez Basmati
  • 80g sunca
  • 150g creveti
  • 2 oua
  • 2 linguri mazare semipreparata
  • 100g arpagic
  • 1 lingura ulei de susan
  • 1 lingura sos de soia
  • ulei de masline

 

Mod de preparare:

Orezul se spala de 2-3 ori pentru a elimina amidonul, apoi se fierbe intr-o oala folosind o lingura de lemn pentru a amesteca.

Orezul Basmati se fierbe aproximativ 18 minute, iar cand este gata se pune intr-o strecuratoare.

In timp ce orezul a fiert se pregatesc celelalte ingrediente: sunca se taie in cuburi mici, la fel se procedeaza si cu morcovii si arpagicul.

CHOW FAN sau orez prajit

Se pregatesc crevetii eliminand intestinul, adica un firicel negru pe care il vedeti in spate.

Intr-o tigaie se pune putin ulei in care se vor sparge cele doua oua.

Dupa cateva secunde cand albusul de ou incepe sa se coaguleze, se amesteca galbenusul cu albusul.

Procesul dureaza un minut pentru ca ideea este ca oul sa ramana suculent.

CHOW FAN sau orez prajit

Intr-o tigaie Wok puneti niste ulei la incins, dupa care adaugati morcovii si gatiti la foc mare pentru 20 secunde.

Se adauga imediat crevetii si sunca si se mai lasa alte 30-40 secunde.

Se pune apoi orezul si se amesteca toate ingredientele.

CHOW FAN sau orez prajit

Se adauga apoi mazarea semipreparata, dupa care adaugam oul si arpagicul.

La final punem uleiul de susan si sosul de soia. CHOW FAN este gata pentru a fi servit, bineinteles cu betisoare daca stiti sa le manuiti.

CHOW FAN sau orez prajit

CHOW FAN sau orez prajit

CHOW FAN sau orez prajit

 

Pofta buna!

 

 

2 comentarii

  1. Ce-mi place orezul asta

  2. Mananc orezul din asta cand ma duc la chinezesc

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.