Reteta zilei: Chutney de dovlecei

Printeaza

O reteta delicioasa de chutney de dovlecei din: ceapa, rosii, dovlecei, mere, zahar tos, otet de vin alb, piper negru si alb, boabe de mustar, ghimbir si usturoi.

Ingrediente:Chutney de dovlecei

  • 2 cepe mari
  • 4 roşii potrivite, coapte bine
  • 3-4 dovlecei potriviţi (cei mari sunt aţoşi)
  • 2 mere creţeşti (mai acrişoare)
  • 250 g zahăr tos
  • 300 ml oţet de vin alb
  • 2 linguriţe cu piper negru şi alb
  • 1 linguriţă cu boabe de muştar
  • 3 linguriţe cu ghimbir ras
  • 4 căţei de usturoi

 

Mod de preparare:

Taie ceapa, rosiile, dovleceii si mere cubulete si pune-le intr-un vas mare, la foc potrivit.

Chutney_de_dovlecei

Adauga zaharul, ghimbirul si boabele de mustar. Amesteca si pune otetul si restul ingredientelor. Lasa vreo doua ore, la foc redus.

Chutney_de_dovlecei_02

Cand a scazut si a capatat consistenta unei paste, ia de pe foc. Amesteca usor, ai grija sa nu zdrobesti legumele! Pune-le in borcane sterilizate si consuma-le dupa 2-3 saptamani.

Chutney_de_dovlecei_03

Chutney de dovlecei

Chutney de dovlecei

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.