Reteta zilei: Chutney de dovlecei
PrinteazaO reteta delicioasa de chutney de dovlecei din: ceapa, rosii, dovlecei, mere, zahar tos, otet de vin alb, piper negru si alb, boabe de mustar, ghimbir si usturoi.
- 2 cepe mari
- 4 roşii potrivite, coapte bine
- 3-4 dovlecei potriviţi (cei mari sunt aţoşi)
- 2 mere creţeşti (mai acrişoare)
- 250 g zahăr tos
- 300 ml oţet de vin alb
- 2 linguriţe cu piper negru şi alb
- 1 linguriţă cu boabe de muştar
- 3 linguriţe cu ghimbir ras
- 4 căţei de usturoi
Mod de preparare:
Taie ceapa, rosiile, dovleceii si mere cubulete si pune-le intr-un vas mare, la foc potrivit.
Adauga zaharul, ghimbirul si boabele de mustar. Amesteca si pune otetul si restul ingredientelor. Lasa vreo doua ore, la foc redus.
Cand a scazut si a capatat consistenta unei paste, ia de pe foc. Amesteca usor, ai grija sa nu zdrobesti legumele! Pune-le in borcane sterilizate si consuma-le dupa 2-3 saptamani.
Chutney de dovlecei
Pofta buna!