Reteta zilei: Chutney de morcovi

Printeaza

Chutney de morcovi din: ulei, ardei iute, seminte de coriandru, morcovi, nuca de cocos, arahide, usturoi, sare, apa, seminte de mustar.

Ingrediente:

  • 1 lingurita ulei
  • 3 ardei iuti
  • 2 lingurite seminte de coriandru
  • 1 cana morcovi, feliati
  • 2-3 linguri nuca de cocos
  • 1-2 linguri arahide
  • 1 catel usturoi
  • sare, dupa gust
  • 1/2 cana apa

pentru sos:

  • 1 lingurita ulei
  • 1/4 lingurita seminte de mustar

 

Mod de preparare:

Intr-o tigaie se adauga 1 lingurita de ulei si prajiti semintele de coriandru si ardeii. Scoateti si prajiti morcovii.

Chutney_de_morcovi

Se lasa sa se raceasca si se amesteca cu restul de ingrediente la blender pana se obtine un o pasta omogena.

Chutney_de_morcovi_02

Amestecati semintele de mustar cu ulei si presarati peste chutney, apoi serviti.

Chutney_de_morcovi_03

Chutney de morcovi

Chutney_de_morcovi_06

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Chutney de dovlecei

Chutney de dovlecei din: ceapa, rosii, dovlecei, mere, zahar tos, otet de vin alb, piper negru si alb, boabe de mustar, ghimbir si usturoi. Ingrediente: 2 cepe 4 roşii 3-4 dovlecei 2 mere creţeşti 250 g zahăr tos 300 ml oţet de vin alb 2 linguriţe cu piper negru şi alb 1 linguriţă cu boabe […]

Chutney de ceapa cu vin rosu

Chutney de ceapa cu vin rosu din: ceapa, zahar tos, otet de vin, vin rosu si scortisoara.   Ingrediente: 8 cepe mari roşii 100 g zahăr tos 100 ml oţet de vin roşu 100 ml vin roşu 1 pliculeţ cu scorţişoară     Mod de preparare: Taie ceapa solzişori şi pune-o împreună cu zahărul într-un […]

Chutney de mere cu ardei iute

Chutney de mere cu ardei iute din: ulei, ceapa, ghimbir, ardei iute, cardamom, scortisoara, boabe de mustar, usturoi, dovleac, mere, turmeric, zahar, otet din cidru. Ingrediente: 4 linguri ulei 2 cepe mari, tocate fin 100 g ghimbir, curatat si taiat fasii subtiri 1 ardei iute rosu mare, curatat si tocat 15 pastai de cardamom, deschise […]

 

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.