Reteta zilei: Chutney picant cu afine

Printeaza

Chutney picant cu afine din: otet de vin rosu, zahar, scortisoara, ienibahar, anason stelat, usturoi, ghimbir, ardei iute, afine, stafide, piper rosu, sare.

Poate te intereseaza si:

 

Ingrediente:

  • 1 cană otet de vin rosu
  • 1 cană zahar
  • ½ baton scortisoara
  • 6 boabe ienibahar
  • 3 buc anason stelat
  • ½ ceasca usturoi tocat
  • ½ ceasca ghimbir proaspat fin tocat
  • ½ ceasca ardei iute tocat
  • 4 căni afine proaspete
  • ½ ceasca stafide
  • ½ linguriță piper roșu
  • ½ linguriță de sare

Mod de preparare:

Într-o cratiță medie, combinati oțet și zahăr și se aduce la un foc mic, amestecand constant pentru a dizolva zaharul. Opriti focul.

Inveliti in tifon scortisoara, ienibahar si anasonul stelat. Adaugati in cratiță și lasati la macerat timp de cel puțin ½ oră.

Reîncălziti chutney și se adaugă usturoi, ghimbir, ardei iute si 1 ceasca de afine. Aduceti la foc mic.

Fierbeti incet, amestecand frecvent, pana cand sosul se ingroasa si reduce la jumătate, aproximativ 10-15 de minute. Scoateți condimentele.

Adaugati cele 3 cesti de afine și 1-2 linguri de apă rămase, dacă este necesar. Fierbeti aproximativ 5 minute.

Scoateți de pe foc, se adauga stafidele și apoi adăugați piperul rosu si sare dupa gust. Lasati sa se raceasca si serviti.

 

Chutney picant cu afine

Chutney picant cu afine

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.