Reteta zilei: Chutney picant cu afine
PrinteazaChutney picant cu afine din: otet de vin rosu, zahar, scortisoara, ienibahar, anason stelat, usturoi, ghimbir, ardei iute, afine, stafide, piper rosu, sare.
Poate te intereseaza si:
Ingrediente:
- 1 cană otet de vin rosu
- 1 cană zahar
- ½ baton scortisoara
- 6 boabe ienibahar
- 3 buc anason stelat
- ½ ceasca usturoi tocat
- ½ ceasca ghimbir proaspat fin tocat
- ½ ceasca ardei iute tocat
- 4 căni afine proaspete
- ½ ceasca stafide
- ½ linguriță piper roșu
- ½ linguriță de sare
Mod de preparare:
Într-o cratiță medie, combinati oțet și zahăr și se aduce la un foc mic, amestecand constant pentru a dizolva zaharul. Opriti focul.
Inveliti in tifon scortisoara, ienibahar si anasonul stelat. Adaugati in cratiță și lasati la macerat timp de cel puțin ½ oră.
Reîncălziti chutney și se adaugă usturoi, ghimbir, ardei iute si 1 ceasca de afine. Aduceti la foc mic.
Fierbeti incet, amestecand frecvent, pana cand sosul se ingroasa si reduce la jumătate, aproximativ 10-15 de minute. Scoateți condimentele.
Adaugati cele 3 cesti de afine și 1-2 linguri de apă rămase, dacă este necesar. Fierbeti aproximativ 5 minute.
Scoateți de pe foc, se adauga stafidele și apoi adăugați piperul rosu si sare dupa gust. Lasati sa se raceasca si serviti.
Chutney picant cu afine
Pofta buna!