Ciabatta cu nuci din: faina, masline, ulei, drojdie, sare, nuci, zahar. Ingrediente: 400 g făină albă 150 g făină integrală 60 g măsline 300 ml apă 3 linguri ulei de măsline 25 g drojdie proaspătă 1 linguriţă sare 100 g nuci 1/2 linguriţă zahăr brun Mod de preparare: Amesteci drojdia cu trei linguri de […]
Reteta zilei: Ciabatta
PrinteazaCiabatta din: faina, apa, sare, drojdie.
Poate te intereseaza si:
Ingrediente pentru aluat 1:
- 2 1/4 cani faina
- 1 1/2 cani apa
- 1/4 lingurita drojdie
Ingrediente aluat 2:
- 3 cani făină
- 1 3/4 lingurita sare
- 1 1/2 lingurita drojdie
- 6 linguri apa
Mod de preparare:
Pentru alutul 1, se amestecă ingredientele pana se omogenizeaza.
Acoperiti si pastrati la temperatura camerei timp de 3-4 ore.
Pentru aluatul 2, se amestecă ingredientele împreună cu aluatul 1 si se framanta bine pana se omogenizeaza.
Aluatul va fi foarte lipicios.
Lasati sa creasca pana se dubleaza.
Se presara suprafata de lucru cu făină.
Se toarnă aluatul, se presara cu faina si formati un pătrat.
Împărțiți în 9 bucăți și se lasă fiecare bucată să crească din nou.
Coaceți la 180 C pentru aproximativ 20-30 minute.
Se lasă să se răcească și se serveste.
Ciabatta
Pofta buna!
Ciabatta cu masline si nuci din: faina, masline, apa, ulei de masline, drojdie, sare, nuci, zahar. Ingrediente: 400 g făină albă 150 g făină integrală 60 g măsline 300 ml apă 3 linguri ulei de măsline 25 g drojdie proaspătă 1 linguriţă sare 100 g nuci 1/2 linguriţă zahăr brun Mod de preparare: Amesteci […]
Pofta buna!
RETETA DE ALUAT NR 2 ESTE IMPOSIBILA :
La 3 cani de faina este imposibil numai 6 linguri de apa.
De ce este imposibil?