Reteta zilei: Ciabatta

Printeaza

Ciabatta din: faina, apa, sare, drojdie.

 

Poate te intereseaza si: 

Ingrediente pentru aluat 1:

  • 2 1/4 cani faina
  • 1 1/2 cani apa
  • 1/4 lingurita drojdie

Ingrediente aluat 2:

  • 3 cani făină
  • 1 3/4 lingurita sare
  • 1 1/2 lingurita drojdie
  • 6 linguri apa

 

Mod de preparare:

Pentru alutul 1, se amestecă ingredientele pana se omogenizeaza.

Acoperiti si pastrati la temperatura camerei timp de 3-4 ore.

Pentru aluatul 2, se amestecă ingredientele împreună cu aluatul 1 si se framanta bine pana se omogenizeaza.

Aluatul va fi foarte lipicios.

Lasati sa creasca pana se dubleaza.

Se presara suprafata de lucru cu făină.

Se toarnă aluatul, se presara cu faina si formati un pătrat.

Împărțiți în 9 bucăți și se lasă fiecare bucată să crească din nou.

Coaceți la 180 C pentru aproximativ 20-30 minute.

Se lasă să se răcească și se serveste.

 

Ciabatta

Ciabatta

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Ciabatta cu nuci

Ciabatta cu nuci din: faina, masline, ulei, drojdie, sare, nuci, zahar. Ingrediente: 400 g făină albă 150 g făină integrală 60 g măsline 300 ml apă 3 linguri ulei de măsline 25 g drojdie proaspătă 1 linguriţă sare 100 g nuci 1/2 linguriţă zahăr brun   Mod de preparare: Amesteci drojdia cu trei linguri de […]

 

 

Ciabatta cu masline si nuci

Ciabatta cu masline si nuci din: faina, masline, apa, ulei de masline, drojdie, sare, nuci, zahar. Ingrediente: 400 g făină albă 150 g făină integrală 60 g măsline 300 ml apă 3 linguri ulei de măsline 25 g drojdie proaspătă 1 linguriţă sare 100 g nuci 1/2 linguriţă zahăr brun   Mod de preparare: Amesteci […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

2 comentarii

  1. RETETA DE ALUAT NR 2 ESTE IMPOSIBILA :
    La 3 cani de faina este imposibil numai 6 linguri de apa.

  2. De ce este imposibil?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.