Friptura de curcan la cuptor din: curcan, unt, portocale, supa de pasare, sare, piper. Ingrediente: 1 curcan de 6-8 kg 120 g unt moale 3 portocale 1,5 litri supa de pasare sare piper Mod de preparare: Se curaţa pasarea foarte bine, se taie gâtul si se îndeparteaza maruntaiele, care se taie marunt. Se asaza pasarea în tava de […]
Reteta zilei: Ciocanele de curcan la cuptor
PrinteazaCiocanele de curcan la cuptor din: ciocanele de curcan, usturoi, sare, cimbru, coaja de lamaie, piper, ulei de masline, ulei.
Poate te itnereseaza si Chiftelute de curcan in sos de cocos
Ingrediente:
- 2 ciocanele de curcan
- 6 catei de usturoi, decojit
- 1/4 ceasca de sare
- 1 lingura cimbru tocat
- coaja de la 1 lamaie
- piper proaspăt măcinat
- 4 cani ulei de măsline
- 4 cani ulei
Mod de preparare:
Amestecati impreuna intr-un bol sare cu 4 catei de usturoi, cimbrul și coaja de lamaie.
Adaugati piper si apoi asezonati ciocanelele de curcan. Lasati sa stea timp de 30 minute.
Se incalzeste cuptorul la 160C. Puneti apoi carnea intr-o cratita si acoperiti cu amestec de uleiuri.
Adaugati si restul de usturoi.
Dati la cuptor timp de 2 ore si intoarceti la fiecare 30 de minute.
Scoateti din cuptor si serviti la temperatura camerei cu garnitura, dupa preferinta.
Ciocanele de curcan la cuptor
Pofta buna!
Curcan la cuptor cu cimbru si lamaie
Curcan la cuptor cu cimbru si lamaie din: curcan, unt, cimbru, vin alb, zeama de lamaie. Ingrediente: 1 curcan de 4,5-5 kg 50 g unt cateva crengute de cimbru 150 ml vin alb zeama de la 1/2 lamaie Mod de preparare: Incinge cuptorul la semnul 4/180°C. Unge curcanul cu unt, presară sare, piper si […]
Curcan la cuptor cu unt si rozmarin
Curcan la cuptor cu unt si rozmarin din: curcan, ceapa, foi de dafin, coaja de lamaie, rozmarin, lamaie, unt, sare de telina, vin alb sec. Ingrediente: 1 curcan de 4 kg, fara maruntaie 1 ceapa, taiata sferturi 2 foi de dafin coaja rasa de la 1 lamaie si lamaia taiata in doua 4 crengute de […]
Pofta buna!
Foarte bune copanele de curcan