Reteta zilei: Ciocanele de pui cu dovleac

Printeaza

Ciocanele de pui cu dovleac din: ulei de masline, unt, ceapa rosie, ciocanele de pui, sare, piper, oregano, patrunjel, usturoi, ulei de masline, otet, dovleac, rosii, vin si fasole alba.

 

Ingrediente:

  • 30ml de ulei de masline
  • 30ml de unt
  • 2 cepe rosii, taiate in patru
  • 6-8 ciocanele de pui
  • sare si piper
  • 20g de oregano
  • 20g de patrunjel
  • 2 catei de usturoi, curatat
  • 40ml de ulei de masline
  • 30ml de otet
  • 400g de dovleac, taiat cubulete
  • 1 conserva de rosii feliate
  • 15-ml de vin alb sec
  • 1 conserva de fasole alba, scursa

 

 

Mod de preparare:

Preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius. Incalzeste uleiul si untul intr-o oala mare pe care sa o poti folosi si la cuptor.

Prajeste ceapa pana se inmoaie. Indeparteaza ceapa si prajeste ciocanelele de pui.

Asezoneaza cu sare si piper.

Ciocanele_de_pui_cu_dovleac

Toaca oregano, patrunjelul si usturoiul si adauga uleiul de masline si otetul.

Amesteca mixul cu dovleacul. Aranjeaza dovleacul intre ciocanele si adauga ceapa prajita, rosiile si vinul.

Pune la cuptor timp de 30 de minute.

Ciocanele_de_pui_cu_dovleac_2

Presara fasolea peste preparat si mai lasa la cuptor inca 10 minute.

Ciocanele_de_pui_cu_dovleac_3

Ciocanele de pui cu dovleac

Ciocanele_de_pui_cu_dovleac_4

 

Pofta buna!

 

 

 

Ciocanele picante de pui

Ciocanele picante de pui din: ciocanele, ulei, ceapa, usturoi, ardei, sare, piper, boia. Ingrediente: 8 ciocănele de pui 5 linguri ulei o ceapă roşie 3 căţei usturoi 2 ardei iuţi o lingură amidon boia sare piper   Mod de preparare: Ciocănelele se presară cu sare şi piper. Două linguri uleiul se amestecă cu amidonul şi […]

Ciocanele de pui cu mustar

Ciocanele de pui cu mustar din: suc de portocale, ulei de masline, sos iute, mustar de dijon, portocala si ciocanele. Ingrediente: 1/2 cana suc de portocala proaspat stors 1/4 cana ulei de masline 1/4 cana sos iute 1/4 cana mustar de Dijon 1 lingura coaja de portocala rasa 2-3 ciocanele   Mod de preparare: Se […]

 

 

 

 

3 comentarii

  1. O sa incerc si eu reteta asta de ciocanele cu dovleac

  2. Mie una nu-mi place dovleacul deloc

  3. N-am incercat niciodata asa ceva 🙂

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.