Reteta zilei: Ciocolata alba fierbinte cu aroma de scortisoara

Printeaza

Ciocolata alba fierbinte cu aroma de scortisoara din: smantana, chips-uri de ciocolata, lapte, esenta de vanilie, frisca, scortisoara.

 

 

Ingrediente: 

  • 1 cana smantana lichida
  • ¾ cana chips-uri de ciocolata alba
  • 2 cani lapte
  • 1 lingurita esenta de vanilie
  • frisca si scortisoara, pentru servire

 

 

 

Mod de preparare:

Incalziti smantana la foc mic si incorporati ciocolata.

Amestecati pana se topeste.

Ciocolata_alba_fierbinte_cu_aroma_de_scortisoara

Adaugati lapte și vanilie și încălziti bine.

Ciocolata_alba_fierbinte_cu_aroma_de_scortisoara_02

Serviti fierbinte cu frișcă si scortisoara.

Ciocolata_alba_fierbinte_cu_aroma_de_scortisoara_03

Ciocolata alba fierbinte cu aroma de scortisoara

Ciocolata_alba_fierbinte_cu_aroma_de_scortisoara_03

 

 

 

 

 

Reteta zilei: Ciocolata cu lapte de migdale

Ciocolata cu lapte de migdale din: sirop de agave, pudra de cacao, scortisoara, praf de ardei iute, lapte de migdale, gheata, frisca. Ingrediente:  2 linguri sirop de agave 6 lingurite pudra de cacao 1/2 linguriță de scorțișoară 1/8-1/4 linguriță praf de ardei iute 4 căni de lapte de migdale gheata frisca si scortisoara, pentru servire […]

 

Mousse de ciocolata alba si zmeura

Mousse de ciocolata alba si zmeura din: ciocolata, albus, zahar, smantana, zmeura. Ingrediente: 150 g de ciocolată albă, ruptă în bucăţi 4 albuşuri 60 g de zahăr tos 160 ml de smântână pentru frişcă 6 linguri de zmeură, pasate sau mixate într-un robot 1 mână de zmeură proaspătă, pentru decor   Mod de preparare: Se […]

 

Reteta zilei: Ciocolata calda

Ciocolata calda din: sirop de artar, cacao, lapte de cocos, apa, sare, vanilie. Ingrediente sirop:  2 linguri sirop de artar 1 lingura cacao Ingrediente ciocolata calda: ¼ cană de cacao ¼ cană de sirop de artar 1 cană lapte de cocos 1 cană apă 1 vârf de cuțit de sare de mare 1 lingurita de […]

 

Reteta zilei: Ciocolata calda mexicana – Champurrado

Ciocolata calda din: faina de porumb, apa, lapte, ciocolata, zahar brun, seminte de anason.   Ingrediente: 1/4 ceasca faina de porumb 2 cani de apa calda 2 cani de lapte 1 ciocolata maruntita 1/2 cana de zahar brun 1/8 lingurita seminte de anason   Mod de preparare: Intr-o cratita mare, la foc miediu se adauga […]

 

 

 

Savurati!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.