Reteta zilei: Ciocolata calda cu aroma de scortisoara

Printeaza

Ciocolata calda cu aroma de scortisoara din: lapte, ciocolata amaruie, ciocolata cu lapte, sare, scortisoara.

 

 

Ingrediente:

  • 1 l lapte
  • 230g ciocolata amăruie, fin tocata
  • 115g ciocolata cu lapte, fin tocata
  • 1 vârf de cuțit de sare
  • 1/2 linguriță scorțișoară

 

 

Mod de preparare:

Incalziti aproximativ o treime din lapte impreuna cu ciocolata și sare, amestecand pana cand ciocolata este topita.

Incorporati restul de lapte, incalziti pana se omogenizeaza amestecul.

Adaugati scortisoara.

Folositi un blender de mână sau un tel se amestecă ciocolata fierbinte până când este complet neteda.

Serviti fierbinte.

 

Ciocolata calda cu aroma de scortisoara

Ciocolata_calda_cu_aroma_de_scortisoara_05

 

Savurati!

 

 

 

Ciocolata calda cu portocale

Ciocolata calda cu portocale din: ciocolata, lapte, zahar, frisca, cacao, portocala, scortisoara, piscoturi. Ingrediente: 100 g ciocolată cu 75% cacao 400 ml lapte 2 linguri lapte praf 2 plicuri zahăr vanilat 100 ml frişca 1 lingură rasă cacao 1 portocală scorţişoară 4 pişcoturi   Mod de preparare: Cacaua se amestecă cu laptele praf, zahărul vanilat, se […]

 

Reteta zilei: Ciocolata calda

Ciocolata calda din: sirop de artar, cacao, lapte de cocos, apa, sare, vanilie. Ingrediente sirop:  2 linguri sirop de artar 1 lingura cacao Ingrediente ciocolata calda: ¼ cană de cacao ¼ cană de sirop de artar 1 cană lapte de cocos 1 cană apă 1 vârf de cuțit de sare de mare 1 lingurita de […]

 

Reteta zilei: Ciocolata calda, de casa

Ciocolata calda, de casa din: lapte, ciocolata amaruie, zahar, esenta de vanilie, bezele, frisca. Ingrediente:  1 cană (250 ml) de lapte proaspăt 60 g de ciocolată amăruie tocata 1 lingura de zahar ¼ linguriță esenta de vanilie bezele sau frisca, pentru servire Mod de preparare: Într-o cratiță la foc mediu, se adaugă laptele și zahărul […]

 

Ciocolata calda cu coniac

Ciocolata calda cu coniac din: lapte, ciocolata, coniac, frisca, zahar. Ingrediente: 600 ml lapte 300 g ciocolată neagră 100 ml coniac 200 ml frişcă lichidă 50 g zahăr   Mod de preparare: Incălzeşti pe foc laptele cu ciocolata până obţii o compoziţie omogenă. La final, adaugi coniacul. Mixezi frişca lichidă cu zahărul până obţii o […]

 

 

Savurati!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.