Ciorba ardeleneasca de vita din: carne de vita, pastarnac, morcovi, telina, patrunjel, ardei, ceapa, mazare, cartofi, bors, smantana, galbenusuri de ou, sare, ulei si leustean.
Poate te intereseaza si:
Ingrediente:
- 600g carne de vita
- 1 pastarnac
- 2 morcovi
- 1/2 telina
- 1 radacina patrunjel
- 1 ardei
- 2 cepe
- 1 cana mazare
- 5 cartofi
- 1 cana bors sau zeama de varza
- 150g smantana
- 2 galbenusuri de ou
- sare
- ulei
- patrunjel sau leustean
Mod de preparare:
Carnea de vita se spala, se curata de pielite si se toaca in cuburi.
Se pune la fiert, se schimba apa dupa ce a facut spuma si se fierbe din nou pana ce carnea este aproape gata.
Morcovii, radacina de patrunjel, pastarnacul, ardeiul si cepele se curata, se spala si se toaca marunt.
Se inabusa pe foc in cateva lin guri de ulei, dupa care se adauga carnea fiarta de vita, precum si apa in care aceasta a fiert.
Dupa 15 minute se adauga cartofii taiati in cuburi si mazarea.
Cand toate legumele sunt fierte se pune borsul sau zeama de varza.
Intr-un vas se amesteca smantana cu galbenusurile de ou si se toarna treptat cu polonicul zeama din ciorba, dupa care se pune compozitia de zeama si smantana inapoi in oala peste legume si carnea de vita.
Se mai da ciorba putin in clocot, dupa care se pune patrunjelul tocat marunt si se acopera oala cu un capac pentru ca aromele sa se combine.
Ciorba ardeleneasca de vita se serveste fierbinte cu ardei iute si este ideala pentru masa de pranz.
Ciorba ardeleneasca de vita
Pofta buna!
Poate iti place si:
Ciorbă ardelenească din picioare de porc din: picioare de porc, ceapa, morcov, patrunjel, telina, orez, patrunjel, tarhon, galbenus, sare, otet, smantana, faina.
Ciorba ardeleneasca cu ciolan din: creier, ciolan cu carne, carnat de casa, morcovi, ceapa, radacina de hrean, radacina de telina, cimbru, frunza de dafin, condiment din legume, zeama de varza, ulei, sare.
Ciorbă ardelenească cu perişoare de pasăre din: pasare, ceapa, morcov, patrunjel, telina, orez, ou, faina, smantana, sare, patrunjel si bors. Ingrediente: 1 pasare mijlocie 2 cepe 1 morcov 1 patrunjel 1 telina 2 linguri orez 2 ou 1 lingurita rasa faina 2 linguri smantana sare 1 legatura patrunjel bors dupa gust Mod de preparare: […]
Ciorba ardeleneasca cu cartofi si carne afumata din: apa, cartofi, oase afumate, morcovi, patrunjel, pastarnac, bors si bulion. Ingrediente: 5-6 l apa 500 g cartofi oase afumate (cu carne) 3-4 morcovi 2 bucati patrunjel 1 pastarnac sau 1 telina mica bors dupa gust 2-3 linguri bulion Mod de preparare: Fierbi întâi carnea afumată (oasele). […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de vacuta ardeleneasca cu smantana
- ciorba ardeleneasca de vita
- ciorba de vacuta cu zeama de varza
- ciorba de vita cu zeama de varza
Vaiii, cum poa’ sa arata :)) Vreau o portie asa de dimineata
Ce-mi palce cum ti-a iesit ciorba de vacuta 🙂
Vreau si eu o farfurie de ciorba ardeleneasca de vita
Foarte bine arata, bravooooooooo
Imi place ciorba asta, imi place foarte mult
Pur si simplu delicioasa. Foarte buna! Tot asa
Delicioasa ciorba de vacuta 🙂 Imi place mult!
Arata foarte bine si deja imi ploua in gura. Nota 10 pentru ciorba ardeleneasca de vita
+10 pentru ciorba ardeleneasca de vita
Moaaaa, ce bine arata ciorba de vita
Eu asa fac ciorba de vita:
Ingrediente:
un kg rasol de viţel
patru cartofi
200 g fasole verde păstăi
un l borş
doi morcovi
două cepe
doi ardei
sare
piper
o legătură pătrunjel
o legătură leuştean
apă
Mod de preparare:
Rasolul de viţel se curăţă şi se pune la fiert cu apa şi sarea într-o oală potrivită. În timpul fierberii se spumează.
Între timp, curăţăm şi spălăm ceapa, morcovii, ardeii, fasolea şi cartofii. Legumele se taie bucăţi mari şi se pun la fiert împreună cu rasolul de viţel. Se potriveşte cu sare şi piper şi se lasă în continuare să fiarbă la foc potrivit.
Separat, strecurăm borşul şi îl punem să fiarbă puţin, câteva clocote la care adăugăm câteva frunze de leuştean pentru a-i da o aromă mai specială. După ce legumele împreună cu rasolul de viţel au fiert, se scoate rasolul, se desface carnea de pe oase şi se taie bucaţele. La sfârşit adăugăm borşul şi carnea.
Servim ciorba ornată cu leuştean şi pătrunjel.
Poftă bună!
Imi face cu ochiul ciorba asta de vacuta
Imi dai si mie din ciorba asta?