Reteta zilei: Ciorba de curcan cu zdrente de ou si fidea

Printeaza

Ciorba de curcan cu zdrente de ou si fidea din: carne de curcan, ardei, telina, pastarnac, morcovi, patrunjel, cartofi, praz, oua, fidea, patrunjel, bulion, zeama de varza si sare.

 

Ingrediente:

  • 600g carne de curcan
  • 1 ardei
  • 1/2 telina
  • 1 pastarnac
  • 2 morcovi
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 cartofi
  • 1 fir de praz
  • 2 oua
  • fidea
  • patrunjel
  • 150g bulion
  • 1 cana zeama de varza sau bors
  • sare

 

Mod de preparare:

Carnea de curcan se taie in bucati, se spala si se pune la fiert. Se arunca prima apa dupa ce face spuma si apoi se pune din nou la fiert.

Cand in carne intra furculita se adauga patrunjelul, pastarnacul, telina si ardeiul taiati in cubulete, precum si prazul si morcovii taiati rondele.

Ciorba de curcan cu zdrente de ou si fidea

Cand legumele sunt aproape fierte se adauga cartofii taiati in cubulete pentru ca ei fierb mai repede.

La final se adauga bulionul, zeama de varza sau borsul si fideaua si se lasa sa dea in cateva clocote, dupa care se bat ouale cu furculita si se pun in oala de ciorba amestecand cu furculita sa formeze zdrende.

Ciorba de curcan cu zdrente de ou si fidea

Ouale se adauga in ciorba cand aceasta fierbe in clocot ca sa se formeze zdrentele.

Ciorba de curcan cu zdrente de ou si fidea se serveste fierbinte cu ardei iute.

Ciorba de curcan cu zdrente de ou si fidea

Ciorba de curcan cu zdrente de ou si fidea

Ciorba de curcan cu zdrente de ou si fidea

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 

Ciorba de curcan cu legume

Ciorba de curcan cu legume din: aripi de curcan, ceapa, morcovi, ardei, telina, albitura, suc de rosii, cartofi, fidea, leustean, dovlecel, rosii, zeama de varza, sare. Ingrediente: 2 aripi de curcan 1 ceapă 2 morcovi 2 ardei graşi 1 ţelină 1 albitură 200 ml suc de roşii 2 cartofi 1-2 mâini de fidea 1 legătură […]

Bors de curcan

O reteta delicioasa de bors de curcan, morcovi, fasole verde, ceapa, fidea, telina, mazare, pastarnac, leustean verde, sare, unt. Poate iti place si: Ciorbă din aripi de curcan cu spanac Ciorba de curcan cu galuste aromate si patrunjel Ciorba taraneasca de curcan   Ingrediente: 2 aripi de curcan 2 morcovi 1 mâni de fasole verde […]

 

Ciorba de aripi de curcan

Am luat 2 aripi de curcan, care au cântărit 1,300 kg, le-am pârlit la flacăra aragazu­lui, le-am spălat bine şi le-am tăiat bucăţi. Le-am pus la fiert în apă rece, într-o oală de 5 l. După primul clocot am aruncat apa murdară, am spălat oala şi bucăţile şi le-am pus din nou în apă rece. […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

13 comentarii

  1. Cu ciorba asta de curcan, chiar ca mi-ai facut pofta

  2. Vreau si eu o farfurie 🙂

  3. ciorba de curcan e cea mai buna ciorba 🙂

  4. Votez si eu pentru ea 🙂 Dai si mie o farfurie?

  5. +10 si fara cuvinte

  6. A fost buna ciorba de curcan?

  7. Ce bine-i ciorba asta

  8. Ciorba de curcan este una din cele mai bune ciorbe. Lumea crede ca daca face cu pui iese la fel, nici pe departe, mai ales pentru gustul pe care-l da un curcan proaspat ciorbei. Daca vreti ciorba de curcan, pai atunci oameni buni, folositi un curcan

  9. Arata foarte bine ciorba de curcan

  10. Pur si simplu delicioasa, imi place de mor cum ti-a iesit ciorba

  11. Manea Constantin

    Jos palaria pentru ciorba asta

  12. Bravo! Foarte buna ciorba

  13. Un deliciu este ciorba asta

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.