Ciorbă de Fenicul cu Linte: O Rețetă Aromată și Nutritivă pentru Zile Răcoroase din: linte verde, fenicul, morcovi, ceapa, rosii conservate, ulei de masline, suc de lamaie, sare, piper, patrunjel. Savurați gustul unic al acestei ciorbe, o rețetă plină de nutrienți și arome. Combinând feniculul aromatic cu lintea proteică, morcovii dulci și roșiile suculente, această […]
Reteta zilei: Ciorba de fasole cu afumatura
PrinteazaCiorba de fasole cu afumatura din: fasole, costita afumata, patrunjel, pastarnac, morcovi, ardei, praz, rosii, sare, cimbru si leustean.
Ingrediente:
- 400g fasole boabe
- 400g costita afumata
- 1 radacina patrunjel
- 1 pastarnac
- 2 morcovi
- 2 ardei
- 1 fir de praz
- 4-5 rosii proaspete sau o cana de bulion
- sare
- cimbru
- leustean sau patrunjel
Mod de preparare:
Fasolea boabe se spala si se lasa la inmuiat peste noapte pentru a fierbe mai repede.
Se pune la fiert schimband apa de 2-3 ori pana se inmoaie.
Legumele se spala si se toaca marunt, dupa care se adauga la fasole impreuna cu crengute de cimbru sau cimbru uscat si sare.
In cazul in care folosim rosii proaspete, acestea se dau prin robot si intr-o cratita cu cateva linguri de ulei se pun pe foc pana se ingroasa, dupa care se adauga in oala peste legumele fierte si fasole.
Daca folosim bulion, acesta se pune pur si simplu in oala amestecat cu putin ulei.
In acelasi timp cu rosiile se adauga si costita afumata taiata in bucati potrivite.
Toate ingredientele se mai lasa la fiert 15 minute, dupa care fasolea se poate servi cu verdeata tocata marunt.
Ciorba de fasole cu afumatura
Pofta buna!
Ciorbă de Legume cu Cimbru – Aroma Prospețimii într-un Bol
Ciorbă de Legume cu Cimbru – Aroma Prospețimii într-un Bol din: morcovi, cartofi, ceapa, usturoi, ardei gras, dovlecel, ulei de masline, cimbru, sare, piper, smantana. Ciorba este o mâncare reconfortantă, plină de prospețime și arome intense. Adăugarea cimbrului, fie proaspăt, fie uscat, transformă această ciorbă într-o experiență gustativă aparte. Reteta Ciorbă de Legume cu Cimbru […]
Arata demential!
Vaaaai, cum poate sa arate, pur si simplue delicioasaaaaaaaaaaa
ciorba de fasole cu afumatura e preferata mea 🙂
Bai, ciorba de fasole cu afumatura arata foarte bine. Sa-mi pregatesti si mie o farfurie
EU fac ciorba asa:
400 de grame de fasole boabe
400 de grame de afumatura cu os cu tot (ciolan, sunca de casa, scaricica etc.)
2 cepe
2 morcovi buni
1 pastarnac
1 radacina de patrunjel
telina cat 1 ou mic
2 catei de usturoi
1 ardei (optional)
400 de ml. de bulion de rosii concentrat
2-3 foi de dafin
1 buchetel cu verdeturi: 5 fire de tarhon si 5 ramurele de cimbru
3 linguri de tarhon verde tocat pentru presarat
sare si piper
optional: otet de mere pentru inacrit
Mod de preparare:
Fasolea se alege cu grija de impuritati si de boabele cu stricaciuni, se spala in cateva ape reci si se pune la in muiat de cuseara in apa rece. In planul al doilea se poate vedea afumatura pusa la inmuiat si ea, nu e necesar sa procedati astfel decat daca aveti afumatura cam sarata si care fierbe mai greu (uscata).
2. A doua zi de dimineata, fasolea se scurge bine de apa in care s-a inmuiat si se clateste sub jet de apa rece. Se pune fasolea intr-o oala, se acopera cu apa rece si se pune pe foc. Se da in clocot si imediat se scurge de apa in care s-a oparit, clatindu-se bine cu apa rece, acest procedeu avand rolul de a minimaliza efectele nedorite ale buclucasei leguminoase.
3. Fasolea oparita si clatita, impreuna cu afumatura si foile de dafin se pun intr-o oala, se acopera cu apa rece din belsug si se pun pe foc. Sare nu se pune decat la sfarsit, pentru ca si carnea fumata e sarata. Atentie, daca stiti ca aveti carne afumata care fierbe mai greu si nu ati inmuiat-o in apa peste noapte, poate este util sa o fierbeti pe jumatate separat, ca sa nu se zdrobeasca complet boabele de fasole iar carnea sa fie inca nefiarta.
4. De cum incepe sa fiarba, se va aduna spuma la suprafata, care trebuie indepartata de cat de multe ori .
5. Ceapa, ardeiul si toate radacinoasele se curata, se spala si se toaca in cubulete potrivite.
6. Dupa ce carnea afumata si fasolea au fiert impreuna timp de 1 ora, se adauga legumele taiate in cuburi . Tot acuma se adauga tarhonul si cimbrul legate intr-un buchetel, pentru a le indeparta mai usor la sfarsit. Pe masura ce apa se evapora, se completeaza cu apa calda.
7. Cand carnea afumata este fiarta, se dezoseaza, se imparte in bucati cat sa incapa in lingura si se adauga in ciorba care fierbe .
8. Dupa ce atat legumele, cat si fasolea si carnea sunt bine fierte, se adauga bulionul si usturoiul zdrobit si se mai clocoteste totul impreuna pret de 4-5 minute
Bravo! Ciorba de fasole arata minunat!
Smchera rau ciorba de fasole cu afumatura
Si asta e bune, e buna rau
Uaaau, ce-mi palce ciorba de fasole cu afumatura
Imi curg balele dupa ciorba asta
Foarte buna ciorba de fasole cu afumatura