O reteta de ciorba de gaina din: gaina, morcovi, pastarnac, telina, ardei rosu, praz, cartofi, mazare, suc de rosii, patrunjel, sare si smantana. Ciorba de gaina si carnati afumati Ciorba de gaina cu taitei Ciorba taraneasca de gaina Ingrediente: 1/2 gaina 2 morcovi 1 pastarnac 1/2 telina 1 ardei rosu 1/2 fir praz 2-3 cartofi […]
Reteta zilei: Ciorba de gaina cu taitei
PrinteazaCiorba de gaina cu taitei din: apa, sare, gaina de tara, morcov, ceapa, telina, radacina de patrunjel, cartof, ou, faina, sare, ulei de masline.
Ingrediente:
- apa
- o telina mica
- sare
- gaina (de tara)
- un morcov
- 1 ceapa
- o radacina de patrunjel si/sau pastarnac
- un cartof sau doi
- faina
- un ou
- sare
- ulei de masline
Mod de preparare:
Gaina se transeaza si se pune la fiert pentru ciorba doar spatele, gatul si aripile.
Restul (bucatile carnoase) se foloste pentru felul II.
Gaina de tara fierbe mai greu, asa ca trebuie avut in vedere un timp mai lung de preparare a mancarii.
Un pui crescut la tara se fragezeste intr-o ora – o ora jumatate, in vreme ce gaina mai batrana poate fi fiarta chiar si 4-5 ore.
Pune carnea la fiert.
Se scoate spuma si dupa o ora de cand a inceput carnea sa fiarba, se strecoara zeama printr-un tifon asezat intr-o strecuratoare.
Se spala oala si in zeama scursa se pun legumele la fiert cartofii taiati in sferturi, morcovul, patrunjelul si pastarnacul rondele, iar telina taiata in bastonase.
Daca supa va fi mancata de copii mai mici de 2 ani, ceapa se pune intreaga la fiert si se va scoate ulterior.
Pune sare si lasa la fiert, timp in care se fac taieteii: dintr-un ou, putina sare si o lingura de faina se face o compozitie de clatite.
Se prajesc cele doua clatite intr-o tigaie cu putin ulei de masline.
Uleiul poate fi pus direct in compozitie: o lingurita.
Se taie apoi cele doua- trei clatite in bucati cat mai mici si mai subtiri, rezultand astfel taieteii care se vor pune la fiert in supa.
Se poate drege supa cu un ou batut cu smantana si se presara leustean tocat.
Sugestii: ca sa fie considerata ciorba, se poate adauga in supa un litru de bors fie fiert separat; in loc de taieteii de casa se pot folosi: paste, orez sau galuste.
Ciorba de gaina cu taietei
Poftă bună!
Poate iti place si:
Ciorba de gaina
Reteta zilei: Ciorba de gaina cu conopida si iaurt
Ciorba de gaina cu conopida si iaurt din: carne de gaina, telina, pastarnac, ceapa, morcovi, ardei, conopida, bulion, iaurt, oua, sare, bors, verdeata. Ingrediente: 700g carne de gaina (aripi, spate, gat, pulpe) o telina un pastarnac o ceapa 2 morcovi un ardei o jumatate de conopida o jumatate de cana bulion 100g iaurt 2 […]
Reteta zilei: Ciorba taraneasca de gaina cu legume
Ciorba taraneasca de gaina cu legume din: carne de gaina, dovlecel, ardei, ceapa, telina, pastarnac, cartofi, bulion, sare, bors, patrunjel, leustean. Ingrediente: 700g carne de gaina (aripi, spate, gat, pulpe) 1 dovlecel 2 ardei 2 cepe 1 telina 1 pastarnac o mana de fideluta cativa cartofi o cana de bulion sare bors sau zeama […]
Ciorbă de găină
O reteta delicioasa de ciorba cu:carne de pasare, morcov, pastarnac, ceapa, rosii decojite, patrunjel, leustean, ou, smantana, fidea, bors, sare. Ingrediente: o găină potrivită 2 morcovi 1 păstârnac 2 cepe 1 cutie cu roşii decojite 1 legătură de pătrunjel 1 legătură de leuştean 1 ou 3 linguri cu smântână 50 g fidea bors sare […]
Pofta buna!
Incoming search terms:
- ciorba de gaina de tara
- ciorba de pui de tara
Delicioasa
SImpla si buna ciorba de gaina
Gaina de tara, cu aia iese cea mai buna ciorba de gaina