Reteta zilei: Ciorba de gaina
PrinteazaCiorba de gaina din: gaina, morcovi, pastarnac, telina, ardei rosu, praz, cartofi, mazare, suc de rosii, patrunjel, sare si smantana.
Ingrediente:
- 1/2 gaina
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1/2 telina
- 1 ardei rosu
- 1/2 fir praz
- 2-3 cartofi
- 1 cana mazare congelata
- 5 linguri suc de rosii
- patrunjel
- sare
- smantana (optional)
Mod de preparare:
Gaina se taie in bucati si se pune intr-o oala cu apa la fiert.
Dupa primul clocot se schimba apa si se pune din nou la fiert.
Pastarnacul, ardeiul si telina se spala, se curata si se taie in cubulete.
Morcovii se spala, se curata si se taie rondele.
Cand carnea este aproape fiarta se adauga legumele pregatite.
Dupa 10-15 minute se adauga cartofii taiati in cubulete si putin mai tarziu mazarea.
Cand toate legumele s-au inmuiat se adauga sucul de rosii, sarea si se acreste ciorba dupa preferinte fie cu suc de lamaie, fie cu bors sau zeama de varza, dupa care ciorba de gaina se mai da o data in clocot.
Ciorba de gaina se serveste calda cu patrunjel tocat si smantana.
Ciorba de gaina
Pofta buna!
Ciorbă de Midii cu Legume și Fidea
Ciorbă de Midii cu Legume și Fidea din: midii, fidea, morcovi, telina, ceapa, usturoi, rosii in bulion, supa de legume, frunze de dafin, sare, piper, ulei de masline, coriandru. Ciorba de midii cu legume și fidea este o rețetă sofisticată, care aduce împreună bogăția mării și prospețimea grădinii într-un singur bol. Perfect echilibrată între nutrienți […]
Ciorbă de Homar cu Porumb și Cartofi
Ciorbă de Homar cu Porumb și Cartofi din: homari, porumb, cartofi, ceapa, usturoi, supa, smantana, unt, sare, piper, patrunjel. Bucurați-vă de bogăția gusturilor marine cu această ciorbă de homar cu porumb și cartofi, o rețetă sofisticată care aduce un strop de eleganță în bucătărie. Combinând textura delicată a homarului cu dulceața naturală a porumbului și […]
Incoming search terms:
- ciorba de gaina
- ciorba de gaina cu zeama de varza
- ciorba de gaina olteneasca
Foarte bine arata ciorba de gaina
Imi ploua in gura dupa o ciorba de gaina