O reteta simpla si gustoasa de ciorba de loboda delicioasa din: morcovi, pastarnac, telina, ceapa, loboda, orez, bors, sare, bulion, maggi si 1 ou.
Ingrediente:
- 2 morcovi
- 1 pastarnac
- 1 bucata de telina
- 2 cepe
- 6-7 legaturi de loboda
- 1 ceasca de orez
- bors
- sare
- bulion
- 3 cuburi maggi
- 1 ou
Mod de preparare:
Se curata si se spala loboda. Se curata, se spala si se toaca la robot legumele.
Se pun la fiert in apa clocotita, se adauga cuburile maggi, borsul si un praf de sare.
Orezul se spala si se aduaga in oala de ciorba. Se lasa la fiert cam 3 sferturi de ora, timp in care se amesteca din cand in cand.
Apoi se toaca loboda potrivit si se aduga in oala peste legume.
Se lasa la fiert cam 15 minute dupa care se aduaga 2-3 linguri bulion.
Se mai lasa la fiert aproximativ 15 minute.
La sfarsit se bate un ou si se adauga in oala.
Se serveste calda cu ardei iute sau ceapa verde.
Ciorbă de lobodă deliciosă
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Ciorba de loboda cu ciocanele din: ciocanele de pui, bors, loboda, ceapa, ulei, faina, orez, sare, oua, smantana, patrunjel. Ingrediente: 4 – 5 ciocănele de pui 1l borş 500 g lobodă 1 ceapă 1 lingură ulei 1 linguriţă făină 3 linguri orez sare 1 gălbenuş 2 linguri smântână mărar şi pătrunjel Mod de preparare: […]
Ciorba de loboda cu tarhon din: ceapa, morcov, telina, ulei, loboda, orez, ceapa verde, oua, otet, tarhon, patrunjel, smantana, sare, piper, faina. Ingrediente: 1 ceapa 1 morcov 1 telina 4 linguri ulei 8 legaturi loboda 2 linguri orez 1 legatura ceapa verde 3 oua 2 linguri otet 1 legatura tarhon 1 legatura patrunjel verde smantana […]
Pofta buna!
Delicioasa ciorba
Buna rau ciorba de loboda
Si mie-mi place, eu o fac asa :
Ciorba de loboda:
Ingrediente:
6-8 legaturi de loboda (depinde cat sunt de mari), 3 legaturi de ceapa verde, cateva fire de usturoi verde,un pumn de orez, 2 legaturi leustean, sare marina neiodata dupa gust, 2 galbenusuri, 4 linguri smantana, 1 litru sau chiar mai mult de bors dupa gust.
Mod de preparare:
Se spala bine verdeturile. Se taie maruntel ceapa si usturoiul (puteti renunta la el daca nu va place) si se pune la fiert in 1.1/2 litru de apa, dupa 15 minute se adauga loboda taiata si ea maruntel, dupa alte 15 minute se adauga orezul se da intr-un clocot dupa care se toarna si borsul si se mai fierbe zeama inca 15 minute.
La sfarsit adaugam leusteanul maruntit, mai dam intr-un clocot si stingem focul. Batem energic galbenusurile, adaugam sarea si smantana si amestecam bine, turnam deasupra 2 -3 polonice de zeama mestecand continuu dupa care rasturnam cu cate putinul in oala mare ( puteti renunta la aceasta etapa si drege doar in farfurie cu iaurt proaspat).Se poate servi atat rece cat si calda dupa preferinte.
Pofta buna!
Imi place, este o ciorba simpla de facut si foarte buna pentru vara
Foarte buna ciorba de loboda, dar sa fie numai de loboda, nimic altceva, daca este cu altceva ii va strica gustul