Ciorba de miel cu sofran si rozmarin: carne de miel, ceapa, morcov, pastarnac, usturoi, smantana, dovlecel, oua, patrunjel, cimbru, rozmarin, sofran, zeama de lamaie, sare. Ingrediente: 650 g carne de miel 2 cepe 1 morcov 1 pastarnac 3 catei de usturoi 6 linguri de smantana 1 dovlecel mic 3 galbenusuri frunze de patrunjel 1/4 lingurita […]
Reteta zilei: Ciorba de miel cu leustean si bureti
PrinteazaCiorba de miel este unul dintre felurile de mancare care nu trebuie sa lipseasca din meniul de Paste. Avem pentru voi o reteta savuroasa de ciorba de miel cu leustean si bureti daca vreti sa petreceti Sarbatorile Pascale in mod traditional si pe care puteti s-o preparati la fel de bine si intr-o zi obisnuita de primavara.
Ciorba de miel cu leustean si bureti din: carne de miel, organe de miel, mat ede miel, buft de miel, ceapa, morcovi, ardei gras, telina, pastarnac, bors, oua, leustean, sare.
Ingrediente:
- carne de miel (de regula capul, bucati de la gat si coaste)
- organe de miel
- mate de miel si buft de miel
- 2 cepe
- 2 morcovi
- 1 ardei gras
- 1 telina
- 1 pastarnac
- 1,5 litri bors
- 2-3 oua
- 2 legaturi leustean
- sare dupa gust
Mod de preparare:
Inainte sa va apucati de ciorba de miel trebuie sa pregatiti matele de miel si buftul sau burta.
Matele se taie in doua pe lungime, burta se taie in 4 bucati si se pun intr-un vas cu apa rece peste care turnam 100ml otet si o lingurita de bicarbonat pentru o mai buna curatire.
Organele de miel si carnea se pun la fiert intr-un vas mare (8 litri) avand grija sa aruncati prima apa de fierbere.
Dupa ce ati aruncat prima apa, umpleti din nou vasul pe jumatate cu apa si puneti carnea la fiert.
Organele de miel se taie in cuburi mici, matele si buftul se scot si se taie fideluta, dupa care se pun toate in vasul in care fierbe carnea.
Se adauga legumele spalate, curatate si taiate marunt trecand apoi la fierberea ciorbei de miel.
Cand carnea a fiert suficient se adauga borsul si se sareaza dupa gust. Batem ouale bine si le adaugam in ciorba.
Dupa ce mai lasam putin la fiert, oprim focul si punem leusteanul tocat.
Ciorba de miel cu bureti si leustean este gata sa fie servita, iar familia voastra se poate bucura de aromele incredibile oferite de aceasta ciorba deosebita cu maruntaie si carne de miel.
Ciorba de miel cu leustean si bureti
Pofta buna!
Pofta buna!
Jos palaria pentru ciorba de miel
Ce bine arata ciorba de miel cu bureti
Oh, Doamne, asta-i ciorba pe care o gătea bunica în fiecare an de Paște. Gustoasă și cu miros de copilărie. ..