Reteta zilei: Ciorba cu oase de porc

Printeaza

Ciorba cu oase de porc din: oase de porc, morcovi, ardei, telina, pastarnac, radacina de patrunjel, ceapa, bulion, zeama de varza, patrunjel si sare.

Ciorba cu oase de porc

Ingrediente:

  • 1 kg oase de porc
  • 2 morcovi
  • 1 ardei rosu
  • o telina medie
  • 1 pastarnac
  • 1 radacina patrunjel
  • 2 cepe
  • 150ml bulion
  • 400 ml zeama de varza
  • patrunjel
  • sare

 

Mod de preparare:

Oasele de porc se spala bine in mai multe randuri de apa.

Oasele de porc se pun la fiert si se indeparteaza spuma ori de cate ori este nevoie, prima apa puteti sa o aruncati dupa ce a dat in clocot pentru ca oasele au suficienta grasime.

Ciorba cu oase de porc

Se curata legumele si se toaca nu foarte marunt, dupa care se adauga in oala in care fierb oasele

. Cand carnea de pe oase este fiarta, se curata de pe acestea si se pune carnea inapoi in oala.

Se adauga bulionul si zeama de varza si se lasa la fiert in oala acoperita cu un capac.

Se adauga sare daca mai este nevoie, in functie de cat de sarata este zeama de varza.

Ciorba cu oase de porc

Dupa aproximativ 15 minute oprim focul si punem patrunjelul tocat in oala pe care o acoperim din nou cu un capac pentru ca aromele sa se amestece.

Se mai poate pune si leustean.

Ciorba cu oase de porc se serveste calda cu smantana si ardei iute.

Ciorba cu oase de porc

Ciorba cu oase de porc

Ciorba cu oase de porc

 

Pofta buna!

 


poate iti place si:

Ciorba cu rasol de porc

Ciorba cu rasol de porc 

Ciorba cu rasol de porc din: rasol de porc, picioare de porc, fleica, oua, smantana, morcov, otet, sare, usturoi. Ingrediente: 1 rasol şi 2 picioare de porc 1 kg de carne 10 ouă 1 kg smântână 1 morcov oţet sare 2-3 căţei de usturoi   Mod de preparare: Fierbi carnea ca pentru piftie. Strecori zeama, scoţi […]

Ciorba cu piept de porc

Ciorba cu piept de porc

Ciorba cu piept de porc din: piept de porc, orez, zarzavat, ceapa, oua, smantana, otet, tarhon, sare. Ingrediente: 1 kg piept de porc cu coaste 60 g orez 500 g zarzavat 2 cepe 2 ouă 100 g smântână oţet tarhon şi sare, după gust   Mod de preparare: Pieptul de porc se pune la fiert […]

 

 

Pofta buna!

 

6 comentarii

  1. Adriana Valentina

    Daaaaa, o farfuri si la mine

  2. Ciorba cu oase de porc, este o ciorba delicioasa in partea noastra

  3. Ciorba cu oase de porc este prefarata mea!

  4. Ce bine arata ciorba asta

  5. Vreau si eu :))

  6. Foarte buna, imi ploua in gura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.